Kategóriák

Kategóriák

Hírek Közút

Fakivágások a Balatonakali-Balatonszőlősi összekötő út felújítása kapcsán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a napokban 11 500 facsemete és 500 sorfa telepítését kezdte el Veszprém megyében. A cég növényzetgondozási programja és a tervezett útfelújítási munkálatok miatt azonban a héten Vászoly és Pécsely települések térségében várhatóak fakivágások.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Új Széchenyi Terv keretein belül 2013 végéig a jelenleg rendelkezésre álló mintegy 110 milliárd forintos keretből tervezi elvégezni előreláthatóan csaknem 1300 kilométernyi rossz állapotban lévő országos mellékút felújítását. A programba beletartozik a 7338-as jelű Balatonakali-Balatonszőlősi összekötő út 13,3 kilométeres szakaszának felújítása is, melynek kivitelezési munkálatai 2013 tavaszán indulnak el.

Az összekötő út tervezett szakasza Balatonakali és Pécsely települések között, illetve Balatonakali, Dörgicse, Vászoly és Pécsely község belterületén halad át. A felújításra jelölt 13 kilométeres szakasz teljes körű rekonstrukciójában szerepel az út környezetének és vízelvezetési rendszerének a rendezése is, melynek kapcsán szükséges a területen lévő mintegy 130 darab fa kivágása, amíg az élővilág vegetációja nem indul be. Ezért 2012 decemberében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei kivágják a kijelölt fákat, hogy tavasszal a lehető leghamarabb elindulhassanak az útszakasz kivitelezési munkái.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiemelt figyelmet fordít faállományainak megóvására és gyarapítására. A társaság fontosnak tartja zöld területének növelését, védelmét és szakszerű gondozását. Ezért az útszakaszon a fák pótlásáról is gondoskodik a cég a felújítási projekt keretében. A fakivágásokra egyébként a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől engedéllyel rendelkezik a cég.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 230 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE