Hírek Közút

1 milliárd forintot meghaladó mellékút felújítás valósult meg Baranya megye déli részén

Az Új Széchenyi Terv keretében összesen 12 kilométernyi mellékút újult meg Baranya megyében. A három útszakaszt érintő projekt felújításai munkálatai sikeresen befejeződtek, így a terveknek megfelelően már európai színvonalú úton autózhatnak a Szentlőrinc–Nagycsány és a Garé–Bogádmindszent összekötő úton, valamint az ózdfalui bekötő úton a közlekedők.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Dél-dunántúli régióban 21,4 milliárd forintnyi megítélt támogatás áll rendelkezésre.

Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkár, Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a projektgazda képviseletében Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Bánki László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya megyei igazgatója.

Az európai uniós forrásból megvalósult projekt részeként megújult a Magyarmecske és Gilvánfalva közötti 4,3 kilométeres, a Siklósbodony és Bogádmindszent közötti 6,3 kilométeres összekötő út és az ózdfalui bekötőút Bogádmindszent belterületét érintő 1,4 kilométeres szakasza. Mindhárom mellékút burkolatán több kátyú és nyomvályú is volt, a burkolatszélek tönkrementek. Ezért a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium teljesen felújította és helyenként kiszélesítette a burkolatot, valamint a padkát is rendezte. Mindezeken kívül a beruházásban az útszakaszokon a már meglévő buszmegállók megújultak és a vízelvezető rendszereket is korszerűsítették.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 254 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .