Kategóriák

Kategóriák

Hírek Közút

340 millió forintból újult meg a Kismányokra vezető út

Átadta a közlekedőknek a megújult kismányoki bekötőutat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az Új Széchenyi Tervben keretében megvalósult projekt több mint 340 millió forintba került. A beruházás ünnepélyes átadására a mai napon került sor Kismányokon.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében országosan több mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása valósulhat meg 2013-ig, az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Ebből a Dél-dunántúli régióban a 4 és 5 számjegyű utak felújítására a 2009-2013-as programozási időszak keretében közel 21,4 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Tóth Ferenc, Tolna megye kormánymegbízottja, Simon László, Kismányok polgármestere, Potápi Árpád János, Bonyhád polgármestere és országgyűlési képviselő, valamint a projektgazda Magyar Közút vezetői, Mázsi Attila vezérigazgató és Rimai Rudolf megyei igazgató.

A Tolna megyei kismányoki bekötőút két kilométeres szakaszát érintő felújítás során az út új burkolatot kapott, közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium ezen kívül gondoskodott a padka felújításáról, a buszmegállóhelyek átépítéséről, valamint az útpálya víztelenítéséről és a vízelvezetés korszerűsítéséről. A kapubehajtók és a csatlakozó utak alatti csőátereszeket, valamint a teljes hosszon a meglévő útárkokat kitisztították és a burkolat szélesítése miatt áthelyezték őket, valamint új földárkokat, szivárgóval kombinált, nyitott, illetve fedett burkolt folyókákat és csőátereszeket is kiépített a kivitelező cég.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 234 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE