Hírek Közút

18 kilométeren újult meg a Kelebia-Baja összekötő út több mint 1,4 milliárd forintból

Összesen több mint 1,4 milliárd forintból újult meg európai uniós forrásból a Kelebia-Baja összekötő mellékút 18 kilométeres szakasza, amely elsősorban a Bácsalmás és Bácsbokod, illetve a Bácsbokod és Baja között részt érintette. Az Új Széchényi Terv keretein belül megújult ünnepélyes átadására a mai napon került sor.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Németh Balázs, Bácsalmás polgármestere, Bányai Gábor, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője, valamint a projektgazda képviseletében Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Abrankó Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun megyei igazgatója.

Az 5501 jelű Kelebia-Baja összekötő út felújításra került 18 kilométeres szakasza Bács-Kiskun megye egyik leghátrányosabb kistérségben található. A beruházás során a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium elvégezte a pályaszerkezet cseréjét, a padka újraépítését, kialakította az útpálya megfelelő vízelvezetését, gondoskodott az árkok és átereszek tisztításáról, továbbá az útszakaszon lévő műtárgyak felújításáról is. Emellett a forgalombiztonság érdekében több helyen is vadonatúj autóbuszöblöket létesített.a kivitelező.

A beruházást követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint közvetlenül Bácsalmás és Bácsbokod lakosai, vagyis csaknem 10 ezer ember utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeiben történt pozitív változás.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 219 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .