Hírek Közút

523 millió forintból újult meg a Győrt Bakonybánkkal összekötő mellékút 6 kilométeres szakasza

Közel 523 millió forintból újult meg európai uniós forrásból a Győrt Bakonybánkkal összekötő mellékút 6 kilométeres szakasza. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint a felújítással csaknem 3000 helyi lakos utazási körülményei javulnak. A munkálatok a terveknek megfelelően, mindössze negyed év alatt fejeződtek be.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg összesen 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Nyugat-dunántúli régióban a 2009-2013-as akcióterv keretében 7,16 milliárd forintnyi megítélt támogatás áll rendelkezésre.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, Nagy Imre Gusztáv, Pázmándfalu polgármestere, valamint a projektgazda Magyar Közút vezetői, Szőke József műszaki vezérigazgató-helyettes és Sümegi Péter megyei igazgató.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott, a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program 2011-2013-as akciótervének keretein belül megújult 8222 jelű összekötő út 6 kilométeres szakasza elsősorban a Győrság-Halomalja, Pázmándfalu és Nyalka települések közötti részt érinti. A projekt keretében a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorcium elvégezte a pályaszerkezet újraépítését és megerősítését, kitisztította az árkokat és átereszeket, valamint rendezte a padkát is. A felújítás részét képezte a Pázmándfalu belterületi szakaszán lévő buszmegállóhelyek átépítése és korszerűsítése.

A projektben szereplő út megújulása óriási segítséget jelent a térség lakóinak, összesen közel 3000 főnek, akik a mindennapi munkába és iskolába járáshoz, valamint az ügyintézéseik során használják az országos közutat.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 242 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .