Érdekességek Hírek

Másodfokon is elítélték testi sértésért Felix Baumgartnert

Másodfokon is elmarasztalta Felix Baumgartnert testi sértés miatt kedden egy osztrák bíróság – jelentette az osztrák média.

A salzburgi születésű extrémsportolót jogerősen 1500 euró büntetés megfizetésére ítélték, mert 2010-ben megütött és az arcán megsebesített egy görög kamionsofőrt. Ezzel elutasították fellebbezését, amelyet az áprilisi első fokú ítélet ellen nyújtott be.

A vád szerint Baumgartner 2010-ben a salzburgi autópályán egy dugóban verekedésbe keveredett. Baumgartner önvédelemre hivatkozott, a bíróság azonban nem adott helyt ennek az érvelésnek. A tárgyaláson nem volt jelen a külföldön élő osztrák híresség, ügyvédje képviselte őt.

A 42 éves repülőgép-pilóta és extrémsportoló világhírnévre tett szert azzal, hogy októberben egy különleges, ballonnal a magasba emelt kapszulából kiugorva elsőként lépte át szabadesésben a hangsebességet. Harminckilenc kilométer magasból végrehajtott ugrásával egyben felállította a leghosszabb szabadesés és a legmagasabb emberes ballonos repülés világrekordját is.

Forrás: MTI  (kpk \ ksb \ bhi)
.

(Ezt a cikket 285 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE