Kategóriák

Kategóriák

Hírek Márkahírek Scania

Újabb környezetvédelmi díjat nyert a Scania Active Prediction rendszere

A Scania ismét elismerésben részesült fejlett technológiájáért, amely segít a környezeti hatások mérséklésében. Az elismerést az éves ÖkoGlobe díjátadáson, Berlinben kapta meg a svéd vállalat. A Scania Active Prediction a Mobility osztályban a harmadik helyen végzett. Ugyanitt az első helyezett a Ford új, üzemanyag-hatékony EcoBoost motorja lett.

A 2007-ben alapított ÖkoGlobe díjat minden évben olyan vállalatok, valamint szervezetek kapják meg, amelyek fejlesztéseikkel, technológiai újításaikkal a környezeti, éghajlati hatások csökkentésére törekszenek. A díj támogatói között megtalálható többek között a DEVK biztosítótársaság és a TÜV Rheinland cégcsoport is.

Segít a járművezetőknek az üzemanyag-megtakarításban
A Scania Active Prediction rendszer segítségével a járművezető üzemanyagot takarít meg miközben csökken a jármű környezetre gyakorolt hatása. A rendszer a vezetési stílust GPS segítségével a domborzathoz igazítja, csakúgy, mint azt egy tapasztalt járművezető tenné. De még a tapasztalt járművezetőknek számára is segítséget jelent a rendszer ismeretlen utakon, sötétben vagy kedvezőtlen időjárási viszonyok között.

A Scania sebességtartó automatikája az Active Prediction (aktív előrejelző) rendszerrel kiegészülve 3%-kal kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást eredményezhet, minimális időveszteség mellett – autópályán vagy országúton történő, hagyományos sebességtartó automatikával támogatott vezetéssel összehasonlítva. Legnagyobb előnye dombokkal tűzdelt útvonalon mutatkozik meg, ahol az út sehol sem teljesen sík.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 236 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE