Busz hírek Hírek

Busztender – Aláírták az első szolgáltatói szerződést

Aláírta a VT-Transman Kft.-vel a szolgáltatói szerződést Bolla Tibor, a BKV és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a napokban.

Illusztráció – MTI Fotó: Bruzák Noémi

A BKK vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az első busztender győztese jövő májusban, júniusban és júliusban 50-50-50 új buszt állít forgalomba Budapesten. A tenderen október közepén hirdettek eredményt, a nyertes a VT-Transman lett Mercedes Citaro buszokkal.

A BKV előzőleg a finanszírozási kérdések miatt a Fővárosi Közgyűléstől várt döntést arra vonatkozóan, hogy hirdethetnek-e eredményt; a testület azonban rendkívüli ülésén ezt a központ és a BKV igazgatóságaira bízta, azonban rögzítette: egyetért az új buszüzemeltetési modellel, tehát a magánszolgáltatók bevonásával. A második pályázat bírálati szakaszban van.

A BKK az MTI kérdésére válaszolva kiemelte: a pályázatok lefolytatására érvényes közgyűlési határozat kötelezi a társaságot.

Forrás: MTI  (bzsm \ guz \ gte)
.

(Ezt a cikket 250 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .