Hírek Közút

Európai színvonalú mellékút vezet immár a Győr-Moson-Sopron megyei Kunszigetre

Megújult a kunszigeti bekötőút több mint 1,5 kilométeres szakasza. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program 2011-2013-as akciótervének keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg a beruházás, mindössze három hónap alatt. A teljes körű felújítás ünnepélyes záró sajtóeseményét a mai napon (október 17.) tartották Kunszigeten.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből a Nyugat-dunántúli régióban 7,16 milliárd forint megítélt forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere, valamint a projektgazda Magyar Közút vezetői, Mázsi Attila vezérigazgató és Sümegi Péter megyei igazgató.

A felújított útszakasz, a 14101 jelű Kunsziget bekötőút, 1,5 kilométer hosszon vált európai színvonalúvá. Az út állapota erősen leromlott és kátyús volt, a burkolat széle megsüllyedt. A bekötőúton a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorcium szakemberei megerősítették a burkolatot, elvégezték a padkafelújítást és átépítették a buszmegállóhelyeket, valamint korszerűsítették az útpálya víztelenítését és vízelvezetését is, ami nagymértékben megnövelheti a felújított út tartósságát.

A beruházás eredményeként mind az országos, mind a megyei átlagnál lényegesen jobb úthálózat szolgálja ki ezentúl Öttevény és Kunsziget, összesen mintegy 4 ezer fős lakosságát.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Bízunk abban, hogy a gondozásunkban megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd a régióban és betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 251 alkalommal tekintették meg.)