Uniós forrásból újult meg a Kazincbarcika-Múcsony és a Szikszó-Onga közötti mellékút egy-egy szakasza

Befejeződtek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcika-Múcsony és a Szikszó-Onga összekötő út 8,7 kilométeres szakaszának felújítási munkálatai. Az Új Széchenyi Terv keretében a projekt mintegy 603,8 millió forint, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, támogatásból valósulhatott meg.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből az Észak-magyarországi régióban 15,1 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei mellékút felújítási projekt két részből áll. Az egyik a 2606 jelű Kazincbarcika-Múcsony összekötő út 3,2 kilométeres szakasza, amely Kazincbarcika belterületétől egészen Múcsony belterületéig vezet. A másik pedig a 3701 jelű Szikszó-Onga összekötő út 5,5 kilométeres szakasza, amely Onga település belterületét érinti. A projekt 2012. június 25-én indult, alig több mint három hónap alatt a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a C-H ROP 2009-2013 Konzorcium elvégezte mindkét szakaszon a burkolat felújítását és megerősítését, több helyen átépítették és szabványosították a buszmegállókat, rendezték és kitisztították az árkokat, átereszeket, valamint a Szikszó-Onga összekötő úton található hidat kiszélesítették a biztonságosabb közlekedés érdekében.

A kivitelezés elsődleges célja az útburkolat és a padka felújítása volt, ezzel jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket tud immár biztosítani az utazóknak a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kivitelezés során közvetlenül érintett több ezer ember, akik a mindennapi munkába és iskolába járás, valamint az ügyintézés során használják a felújított országos mellékutakat.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 265 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?