Hírek Márkahírek Üzemanyag Versenyek Volvo

A 2012-es teherautó-vezetők fogyasztási versenye a döntőhöz közeledik

Kevesebb, mint egy hónap van a 2012-es teherautó-vezetők fogyasztási versenyének döntőjéig, mely ebben az évben a Volvo Trucks kelet-közép-európai régiójának szervezésében zajlik. Október közepén a helyi kvalifikációs fordulók győztesei a kelet-közép-európai régió 12 országából Olomoucban, Csehországban fognak találkozni, ahol a verseny döntőjét rendezik, és ahol megkoronázzák a gazdaságos vezetés régiós bajnokát.

Az idei teherautó-vezetők fogyasztási versenye – a Volvo Trucks gazdaságos vezetés versenyében – a döntő részéhez érkezett.

Az esemény – melynek fő célja, hogy hangsúlyozza az üzemanyagtakarékos vezetés fontosságát, és amely nyitva áll minden hivatásos sofőr előtt a kelet-közép-európai régiós piacon, függetlenül a sofőr életkorától és a vezetett teherautó márkájától – jelentős figyelmet keltett mind a teherautó-vezetők, mind pedig a szállítmányozók körében.

2012. márciustól szeptemberig különféle kvalifikációs köröket láthattunk, melyek a Volvo Trucks-on belül 12 piacon zajlottak a kelet-közép-európai régióban. A közel 1600 sofőr arra törekedett, hogy megtalálja a tökéletes egyensúlyt a sebesség, az idő és az üzemanyag-fogyasztás között, hogy ezáltal nemzeti bajnok legyen az országában, és így eljusson a kelet-közép-európai régiós nagydöntőbe, Olomouc-ba.

Október 13-án a 12 nemzet bajnoka lehetőséget kap nemcsak arra, hogy tesztelje képességeit a többiekkel szemben, hanem hogy régiós bajnokká váljon üzemanyagtakarékos vezetésben, s ezzel megnyerje a fődíjat: egy Volvo C30-as személyautót. Ezzel egyidőben a szállítmányozó cégek tulajdonosai – akik szintén meghívást kaptak, hogy elkísérjék sofőrjeiket a régiós döntőre – lehetőséget kapnak egy 10 000 eurós Volvo-utalvány megnyerésére, amennyiben a teherautójuk vezetője az első három helyen végez a régiós döntőben.

A nagydöntőn Olomoucban Magyarországot Benczik Ferenc fogja képviselni a Benex Trans-tól, aki 2012. május 6-án, Szegeden megnyerte a magyarországi döntőt. Benczik Ferenc bizonyította, hogy a leginkább üzemanyagtakarékos vezető, s ezzel nemzeti bajnok lett a 2012-es teherautó-vezetők fogyasztási versenyén Magyarországon.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 334 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .