Kategóriák

Kategóriák

Érdekességek Hírek Márkahírek Újdonságok Volvo

Rekordáron kelt el az első új Volvo FH az eBay-en

Először, másodszor – eladva! Hatalmas sikerrel zárult az elsőként legyártott új Volvo FH jótékonysági árverése az eBay-en. A nyertes, 150,000 eurós licit felülmúlta az előzetes várakozásokat. A teljes bevételt a Star for Life program kapja.

A legelső új Volvo FH

A nyertes licitet Jean-Pierre Ducournau tette a több mint 300 Volvo teherautóval rendelkező franciaországi Ducournau Transports alapítója. Immár ő az elsőként legyártott új FH büszke tulajdonosa – amely egy egyedi külső megjelenésű teherautó, egyedülálló „number one” emblémával a szélvédőjén.

„Nagyon örülök, hogy megnyertem ezt azt aukciót. Már a hetvenes évek közepén, én voltam az első akinek volt Volvo F12-es teherautója, és több évtizede támogatok különböző jótékonysági aukciókat,” mondta Jean-Pierre Ducournau.

Az aukció weboldalát több mint 165,000-en látogatták. Mindent egybevetve 35 licitáló volt Európából. Több mint 95 ajánlatot tettek az első új Volvo FH-ra a tíznapos eBay árverés alatt. Már kezdettől fogva nyilvánvalóvá vált, hogy a győztes licit magas lesz, mivel a piaci árat alig egy nap után meghaladta az aktuális ár.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sok ember hajlandó ennyi pénzt kifizetni az első új Volvo FH-ért. Ez sokat elmond a teherautó értékéről gyűjtői darabként, illetve teljes megjelenéséről egyaránt” – mondja Claes Nilsson, a Volvo Trucks elnöke.

Az árverés teljes bevétele a Star for Life támogatását szolgálja, egy egyedülálló oktatási programét, amelynek célja a HIV terjedésének megállítása a dél-afrikai fiatalok körében. A Star for Life inspirálja a fiatalokat, hogy higgyenek az álmaikban és a jövőjükben, és segíti őket, hogy AIDS nélkül éljék az életüket. A Volvo Trucks 16 iskolában finanszírozza a programot Durban és Johannesburg környékén.

„Noha a Star for Life csak 2005-ben indult, tanulmányok azt mutatják, hogy a program máris hatalmas eredményeket ért el. A HIV-vel újonnan diagnosztizált diákok száma jelentősen csökkent, akárcsak a fiatalkori terhességeké” – mondja Claes Nilsson.

2013 tavaszán a győztes meghívást kap, hogy ünnepélyes keretek között személyesen adja át támogatását a kiválasztott iskolának Dél-Afrikában.

„Nagyon büszke vagyok, hogy segíthetek ezeken a gyerekeken,” mondta Jean-Pierre Ducournau.

Az aukció szeptember 19-én indult, és tíz napon keresztül nyitva állt valamennyi európai licitáló számára, beleértve Oroszországot, Törökországot és Izraelt is.

A Ducournau Transport-ról

A céget 1971-ben alapította Jean-Pierre Ducournau. Egy központi irodát hoztak létre Flassans-ban, amely a dél-franciaországi Toulon-hoz van közel. A Ducournau Transport-nak 420 alkalmazottja van szállítmányozási és logisztikai divíziókban, a flottája 315 darabból áll. A cég tagja az ASTRE közlekedési csoportnak.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 1903 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE