Kategóriák

Kategóriák

Hírek Közút

Megújult a Pápát Szilsárkánnyal összekötő út közel 9 kilométeres Veszprém megyei szakasza

Újabb útfelújítási projekt fejeződött be a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program keretein belül. Ezúttal a Veszprém megyei, Pápát Szilsárkánnyal összekötő út 8,8 kilométeres szakasza vált európai színvonalúvá mintegy 878 millió forintból. A munkálatok kevesebb mint három hónapot vettek igénybe.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből a Közép-dunántúli régióban 17 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

A 8408 jelű Pápa-Szilsárkány összekötő út 8,8 kilométeres felújítása többnyire külterületi útszakasz, de Ihász település belterületi részét is érinti. A felújított úton a korábbi aszfalt makadám burkolat jelentősen leromlott, teherbírása a forgalmi igényeknek már nem felelt meg, felülete kátyús, nyomvályús és balesetveszélyes volt. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium szakemberei a burkolatalap felújítását a felmart aszfalt újrahasznosításán alapuló, környezetbarát eljárással végezték el, majd új aszfaltburkolatot és négy buszöblöt is építettek.

A felújítással a projektgazda célja elsősorban a környéken élőknek munkát biztosító Pápa, Ihász és Marcaltő megközelíthetőségének, közlekedésének, a külterületi, valamint átkelési szakaszok közlekedésminőségének és térségi elérhetőségének javítása, jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosítása, területi felzárkóztatás volt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A sikeres projektzárást követő öt éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 313 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE