Kategóriák

Kategóriák

Hírek Márkahírek Újdonságok Volvo

Az új Volvo FH kihívás elé állítja a teherautó-ipart és jelentősen fokozza a fuvarvállalatok nyereségességét.

A Volvo Trucks az új Volvo FH sorozattal megvalósított mindent, amit egy prémium teherautó kínálhat. Üzemanyag-hatékonyság, megbízhatóság, ergonómia, kiemelkedő kezelhetőség, aktív és passzív biztonság és időmegtakarító termékjellemzők. A Volvo FH egy olyan teherautó, amelyet a járművezetőt szem előtt tartva és a fuvarvállalatok nyereségességének fokozására összpontosítva terveztek.

Kétségtelen, hogy az üzemanyag-fogyasztás jelenleg az egyik legfontosabb jellemző a fuvarvállalatok számára. Így természetesen erre is kiemelt hangsúlyt fordítottak az új Volvo FH fejlesztése során.  A már eddig is üzemanyag-hatékony Euro 5-ös hajtáslánc még gazdaságosabbá vált. Ugyanakkor napvilágra került a Volvo első Euro 6-os motorja is, jelentősen csökkentve a károsanyag-kibocsátást. Emellett az új I-See funkció lehetővé teszi az üzemanyag-fogyasztás további csökkentését – akár 5 százalékkal. 2013 őszén pedig bemutatkozik egy új hajtáslánc, a Volvo I-Torque, új műszaki színvonalat állítva fel, továbbá még kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és továbbfejlesztett vezethetőséget kínálva: olyan jellemzők ezek, amelyek a fuvarvállalat és a járművezető számára is előnyösek.

Az I-See csökkenti az üzemanyag-fogyasztást a hegyekben

Az I-See példa egy olyan technológiára, mely megkönnyíti a járművezető életét és üzemanyagot takarít meg.
„Az I-See egy szoftvercsomag az I-Shift sebességváltóhoz. Információkat tárol azon emelkedőkről, amelyeken a teherautó áthalad. A következő alkalommal, amikor a teherautó ugyanazon az útvonalon jár, az I-See úgy működteti a gázpedált, illetve kezeli a fokozatváltásokat és a fékeket, hogy a lehető leggazdaságosabb haladást biztosítsa” – magyarázza Claes Nilsson, a Volvo Truck Corporation elnöke.

„Az I-See jóvoltából a fuvarvállalatok akár járművenként 5 százalékkal is csökkenthetik üzemanyag-felhasználásukat” – folytatja.
További akár 5 százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el a Volvo Trucks új Üzemanyag Csomagjával. Ez a csomag képzést, illetve havi segítségnyújtást – Fuel Advice – tartalmaz, és a vezetési stílus megváltoztatásával, valamint a maximális üzemanyag-hatékonyságot biztosító vezetésről szóló ismeretek fokozásával igyekszik csökkenti az üzemanyagköltségeket.

Hatékony új hajtáslánc az új Euro 6-tal

A Volvo Trucks új Euro 6-os I-Torque hajtásláncával – amelynek gyártása 2013 őszén veszi kezdetét az európai piacra – még nagyobb megtakarítás érhető el.

„A Volvo I-Torque akár 4 százalékkal is csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Az I-See-vel és egyéb kisebb fejlesztésekkel együtt akár 10 százalékkal kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást is eredményezhet. Ez évi 4100 liter üzemanyagnak felel meg egy átlagos teherautó esetében” – fűzi hozzá Claes Nilsson.

Vezetéknélküli kapcsolat maximalizálja az üzemidőt

Egy teherautó csak akkor nyereséges, ha dolgozik. A Volvo most maximális üzemidőt kínál. Ez az ígéret a Volvo Trucks azon új technológiáján alapul, amely lehetővé teszi az alkatrészek kopásának, illetve a jármű általános állapotának távoli megfigyelését.

„A szerviz a számítógépen keresztül távolról ellenőrizheti a teherautó különféle alkotóelemeinek tényleges elhasználódását. Amikor egy alkatrész üzemi élettartamának végéhez közelít, a szerviz már jó előre kapcsolatba léphet a fuvarvállalattal, hogy egyeztessenek egy számukra kényelmes szervizidőpontot” – magyarázza Claes Nilsson.

Kiemelkedő kezelhetőség a teherautók világában

Nem kell elolvasnia a használati utasítást annak felismeréséhez, hogy az új Volvo FH jelentős előrelépést képvisel. Elég, ha beül a kormánykerék mögé.

„Az új Volvo FH kivételes kezelhetőséget kínál – akárcsak egy személyautó. A legjobb eredmény elérése érdekében független első felfüggesztést is kínálunk. Ez a világújdonság páratlan szintre emeli a kezelhetőséget a teherautók világában” – mondja Claes Nilsson.

Egy teljesen új teherautó

A kiemelkedő kezelhetőség fontos előny, de amikor a Volvo Trucks leleplez egy teljesen új Volvo FH sorozatot, egyéb területeken is találunk számos más új termékjellemzőt.

„A Volvo FH sorozat egy paradigmaváltást képvisel. Ez nyilvánvalóvá válik, ha például megnézzük, miként alkalmazzuk a távoli online kommunikációt a teherautó és a szerviz közvetlen összekapcsolására” – mondja Claes Nilsson.

Az új technológia tovább fokozza a biztonságot a fülkében, gazdaságosabb hajtásláncot és sebességváltót hoz létre, és az üzemidő magas szinten tartására is felhasználható.

„Azonban nem csupán belepakoltuk a járműbe magát a technológiát. Az innovatív technológia valamennyi előnyének kihasználása érdekében fontos, hogy az emberek ismerjék annak használatát, és ténylegesen ennek megfelelően használják is. Emiatt keményen dolgoztunk egy olyan teherautó kifejlesztésén, amely egyértelműen a járművezetőt helyezi a középpontba” – magyarázza Claes Nilsson.

Ergonomikus kialakítás és intuitív kezelhetőség

Erre a középpontba helyezésre jó példa a járművezető munkahelye. A járművezető a továbbfejlesztett vezetőülésből jobban rálát az útra, nem utolsó sorban a fülke hasznos üvegfelületének növelésének, valamint a visszapillantó tükrök innovatív kialakításának köszönhetően. A kormánykapcsolók és a kezelőszervek fontossági sorrendben kerültek elrendezésre, így a legfontosabbak kerültek a legközelebb a járművezetőhöz. Mindent egybevetve, ezek a különféle változtatások számottevően jobb kilátást biztosítanak a járművezető számára.

A vezetési pozíció jobb, és nagyobb rugalmasságot kínál. A kormánykerék például döntési funkcióval is rendelkezik, ami világújdonság a teherautók világában. A jobb vezetési pozíció azt jelenti, hogy a járművezető kevésbé fárad el – és az éber járművezető természetesen jobb munkát végez.

Biztonság különféle formákban

A teljesen új fülkeszerkezet még biztonságosabb teherautóvá teszi az új Volvo FH-t. Még soha nem ment át Volvo teherautó ilyen átfogó ütközéses vizsgálaton, mint az új FH fülke. A jobb kilátás, amely nem utolsó sorban a keskenyebb visszapillantó tükröknek köszönhető, szintén hozzájárul a biztonságosabb munkakörnyezethez.

A függőlegesebben álló A-oszlopok további egy köbméterrel növelték a fülke belterét. Ez nagyobb kényelmet, illetve további 300 liter tárolóhelyet eredményez a fülkében.

„A fülke munkára és a szabadidő eltöltésére is optimalizálásra került. Jobb ágy, integrált állóhelyzeti hűtés, új világítás, alacsony zajszint és egyéb más jellemzők fokozzák a kellemes pihenés és a kényelmes éjszakai alvás lehetőségét, ami végeredményben azt jelenti, hogy a járművezetők kevésbé fáradtak, és éberebbek” – mondja Claes Nilsson.

Elcsábítja a legjobb járművezetőket

A jó járművezetők, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a lehető leghatékonyabban dolgozzanak, fokozzák a fuvarvállalatok nyereségességét. Egy járművezetők számára épített teherautó javítja a fuvarvállalatok lehetőségeit arra, hogy elcsábítsa a legjobb járművezetőket.

„Már ma is rendkívül kemény versengés folyik a jó járművezetőkért Európában, és ez a verseny egyre keményebb lesz. Meggyőződésem, hogy a járművezetők körében népszerű teherautók arra ösztönzik a sofőröket, hogy inkább az ilyen típusokat üzemeltető vállalatok állásaira jelentkezzenek. Az új Volvo FH ezért számos különböző módon fokozza a fuvarvállalatok nyereségességét a jövőben” – mondja Claes Nilsson.

A Volvo FH gyártása az európai piacra 2013 tavaszán veszi kezdetét. Tekintse meg az új Volvo FH-ról szóló alábbi filmet:

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 538 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE