Ellenőrzések Határinfó Hírek

Hamis ruhaszállítmányt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ötezer hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a pénzügyőrök egy lengyel kamionban Nagylak közelében – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-t.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense elmondta, hogy egy közúti ellenőrzés során vizsgáltak meg egy az okmányok szerint Bulgáriából Litvániába textilárut szállító lengyel kamiont.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján nyitották fel a járművet, és arra lettek figyelmesek, hogy a raktérben világmárkák logójával ellátott termékek is vannak, ezért tételes vizsgálatot tartottak. A szigorított ellenőrzés során a rakományból 145 kartondobozból összesen 5407 darab márkavédett jelzésű termék: férfi és női, valamint gyermek felsőruházat, öv, sál, kalap, táska került elő – közölte az őrnagy.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a ruházati termékek hamisítványok.

A pénzügyőrök a 34 millió forint piaci értékű ruhaszállítmányt lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak – tudatta a sajtóreferens.

Forrás: MTI  (bkzg \ bpg \ pdm)
.

(Ezt a cikket 239 alkalommal tekintették meg.)