Javította eredményességét a Waberer’s International

Teljesítette az idei első félévi növekedési tervét a Waberer’s International Zrt. A kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény (EBITDA) 11 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, megközelítette a 21 millió eurót – tájékoztatta a társaság az MTI-t hétfőn.

Fotó: Waberer’s

A közlemény szerint az értékesítési árbevétel meghaladta a 185 millió eurót az év első felében.

Flottaberuházásokra a cég 27 millió, egyéb – például informatikai – beruházásokra pedig 1,5 millió eurót fordított.
A kamionflotta összesen több mint 147,5 millió kilométert tett meg Európa útjain, hatmillió kilométerrel többet, mint a tavalyi első félévben.

A tájékoztatás szerint megnövekedett feladatoknak a társaság az év első hat hónapjában több mint 200 új munkahely teremtésével tett eleget, miközben csökkentette az egy kamionra jutó adminisztratív személyzet arányát.

A cég öt legfontosabb európai piacára, Magyarország mellett a Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban jelentkező fuvarozási igények kielégítésére összpontosít.

Júniusban a Waberer’s International és az AB Electrolux három évre szóló, 75 millió euró értékű stratégiai együttműködésben állapodott meg. A következő években is a Waberer’s flottája teljesíti az Electrolux európai megbízásainak jelentős részét. Ez évi 25.000 komplett rakományt és 30 millió futott kilométert jelent. A megállapodás eredményei az év második felében jelentkeznek – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a Waberer’s International Zrt. Európa hatodik legnagyobb közúti fuvarozó társasága. 2500 kamionszerelvényből álló flottája évente 250 ezer komplett rakományt juttat el 330 millió kilométer futásteljesítmény mellett Európa országaiba. Értékesítési árbevétele 2011-ben 373 millió euró volt. A társaságnak Lengyelországban, Németországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában van leányvállalata.

Forrás: MTI  (gká \ gpp \ gte)
.

(Ezt a cikket 271 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?