Hírek Közút

Immár európai színvonalú út köti össze a Zala megyei Kerkafalvát Nagyrákossal

Megújult a Kerkafalva-Nagyrákos összekötőút mintegy 3 kilométeres szakasza közel 261 millió forintos európai uniós forrásból. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg. Az ünnepélyes átadásra a mai napon került sor Rigó Csaba, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetőjének, dr. Pál Attila, a Zala megyei Közgyűlés alelnökének, Pintér Lászlónak, a térség országgyűlési képviselőjének, valamint a projektgazda Magyar Közút vezetőinek, Szőke József műszaki vezérigazgató-helyettes és Mórocz József megyei igazgató részvételével.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának 2009-2013-as akciótervének keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192 darab, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013. év végéig megvalósuló program összköltsége több mint 104 milliárd forint.

A Kerkafalva-Nagyrákos összekötőút kiemelt jelentőséggel bír Zala megyében, ugyanis a Hetés tájegység egyik észak-déli irányú közúti kapcsolatát jelenti Zala és Vas megye között, továbbá az Őrségen és a Zalai-dombságon keresztül alternatív útvonal a Rábafüzes határátkelő elérésére is. Ezért is vált időszerűvé az útszakasz 3 kilométeres szakaszának teljes körű rekonstrukciója.

A projekt keretében a Kerkafalvát Nagyrákossal összekötő utat Kerkafalvától mintegy 3 kilométer hosszon újította fel a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorcium, összesen 261 millió forintos európai uniós támogatással. A felújítás során az útszakaszt korszerűsítették, kijavították a burkolathibákat, a burkolatot megerősítették, ezzel lehetővé vált a forgalom dinamikusabb áramlása. A jobb vízelvezetés érdekében az útburkolatot kiszélesítették, valamint oldalárkokat építettek ki, a már meglévő vízelvezető árkokat pedig kitisztították. A Kerkafalváról Nagyrákosra vezető út felújításával így utazáskényelmi szempontból jelentősen javult a Hetés tájegység elérhetősége.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd a régióban, a kistérségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Fényképek innen érhetőek el a felújított útszakaszról.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 267 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE