Ajánlatok Alkatrész Felszerelés Hírek

Elektronikus szemmel biztosabb a tolatás

A Hella nagyteljesítményű, utólag fel- és leszerelhető hátralátó minikamerát fejlesztett ki lakókocsik, kispótkocsik, van-ek és SUV-ök optimális hátsó megfigyelésére.

Az utólag felszerelhető elektronikus tolatókamera a műszerfali képernyőn, a jármű mögötti területről függőlegesen 92 és vízszintesen 120°-os tartományban megbízható hátralátást ad. Ez megkönnyíti a tolatást, áttekinthetővé teszi a lakókocsik vagy kis pótkocsik vontató járműhöz kapcsolását, csökkenti a személyi sérülések és a meghibásodások veszélyét. A tolatókamerát a Hella először a 2006-os Frankfurti Autómechanika kiállításon mutatta be.

Az elektronikát is magába foglaló, nagyteljesítményű, golflabda méretű mini tolatókamera, a talajszint fölött 50-60 cm-es beépítési magasságban ad optimális képet. A vezető a kamerát a hátrameneti fokozat bekapcsolásával aktiválja. A kamera a tartókengyellel a márka-logó alatt a csomagtér nyitóperemére vagy a rendszám fölé építhető. 92°-os képalkotásával a kamera a jármű leghátsó pontjától a horizont határáig nagy vertikális látóteret fog át. A gyakorlati próbák során a kamera térlátása rendkívül hasznos segédeszköznek bizonyult.

A kamera C-MOS rendszerű képérzékelő, képelemző és képmegjelenítő áramkörei komplett, tömített házban kaptak helyet. Ezért a videójelek feldolgozása, és képernyőn való megjelenítése további elektronikát nem igényel. A képérzékelő olyan érzékenységű, hogy a hátralátáshoz a tolatólámpa megvilágításán kívül, további fényforrás nem szükséges. A kamera háza 70 centiméteres kábellel csatlakoztatható a jármű 12 voltos hálózatához.

A színes képek a járműben rendelkezésre álló vagy a Hella komplett készletének kiegészítéséül ajánlott 12,6 centiméteres képátlójú olyan kijelzőn jeleníthetők meg, amelyhez DVD-lejátszó is csatlakoztatható.

Az elektronikus kamera és a kijelző megfelelnek az elektromágneses kompatibilitás, a zavarállóság és a tömítettség elektronikus járműalkatrészekkel szemben támasztott szélsőséges minőségi és vizsgálati követelményeinek. A Hella fejlesztésű kamerák első beszállítású részegységként is felhasználásra kerülnek. 2006 novemberétől a kereskedelemben kaphatók.

Forrás: Hella
.

(Ezt a cikket 299 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE