Busz hírek Hírek

Index – A VT-Transman nyerte a busztendert, 150 Mercedes érkezhet Budapestre

Az Index hírportál információi szerint a VT-Transman nyerte az új buszüzemeltetési modell első tenderét, ennek köszönhetően márciusban 150 új Mercedes Citaro busz állhat szolgálatba Budapesten.

illusztráció – fotó: Wikipédia

Az MTI az ügyben kereste a Budapesti Közlekedési Központot (BKK); ott későbbre ígértek tájékoztatást. A portál pénteki értesülései szerint az előminősítésen nyertes három cég közül (Orangeways, Color Tours, VT-Transman) végül csak a VT adott be ajánlatot: 75 szóló és 75 csuklós busz nyolc évig tartó üzemeltetésére. A Mercedes Citarók mellett szólt az is, hogy a német gyártó sajtóértesülések szerint azt tervezi, hogy duplájára bővíti kecskeméti gyárának kapacitását – írta az Index.

A járművek az értesülés szerint Újpest, Kelet-Pest, a belváros és Észak-Buda vonalain közlekednek majd. A VT-Transman piaci árat ajánlott: a csuklósokat 797 forintos, a szóló buszokat 663 forintos órakilométer áron kínálta. A BKV úgy számolt, hogy ha ők vettek volna új buszokat, akkor ennél drágábban, 900, illetve 750 forint órakilométer költségen tudnák üzemeltetni.

A lerobbant Ikarusok üzemeltetése most 660 és 600 forintba kerül a BKV-nak. Magyar gyártók termékei az Index értesülései szerint azért nem nyerhettek, mert a finanszírozó bankok ezekre a buszokra nem adtak volna hitelt, mivel probléma esetén nehezen lehet őket eladni. Korábban a BKK már megpályáztatta a Nógrád Volán, illetve a VT-Transman által üzemeltett 24 vonalat, mivel április végén a cégeknek lejárt a szerződésük. A Nógrád Volán nem indult a tenderen, az Orangewayst pedig kizárták a tenderből.

Forrás: MTI  (btiv \ bpg \ blz)
.

(Ezt a cikket 409 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE