Kategóriák

Kategóriák

Citroen Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Peugeot

A PSA Peugeot Citroën és a Toyota bejelentette új megállapodását az európai piacra gyártott kishaszonjárművekről

A Toyota Motor Europe és a PSA Peugeot Citroën ma bejelentette, hogy új megállapodást kötöttek az európai piacra készülő kishaszonjárművekkel kapcsolatban. Ennek értelmében a PSA Peugeot Citroën haszonjárműveket szállít a Toyota részére, amelyeket a japán vállalat Toyota márkanév alatt forgalmaz Európában.

Fotó: Peugeot

A folyamat első lépéseként 2013 második negyedévében a PSA Peugeot Citroën a már meglévő Peugeot Expert és Citroën Jumpy modellekre épülő közepes áruszállítókat szállít. A megállapodás arra is kiterjed, hogy a két vállalat közösen tervezi meg az új generációs járműveket, amelyeket a PSA Peugeot Citroën gyárt majd. Az együttműködés a tervek szerint 2020-ig tart.

A terv értelmében a Toyota Motor Europe részt vesz az új generációs haszonjárművek fejlesztésében és tőkével járul hozzá a gyártáshoz. Ugyanakkor a két vállalat nem tervez részvénycserét vagy közös gyártást.

“A kishaszonjárművek kategóriája fontos szegmens az európai piacon,” nyilatkozta Didier Leroy, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója. “Összefogásunk a PSA Peugeot Citroën vállalattal szerencsés megoldást jelent márkahű vásárlóink számára, hiszen nemrégiben leállítottuk saját haszonjárművűnk, a Hiace gyártását. A PSA Peugeot Citroën és a Toyota már eddig is sikeresen működött együtt a kisautók szegmensében, s francia partnerünk vezető szerepet játszik a kishaszonjárműek európai piacán, ahol a vásárlók nagyra becsülik kiváló minőségű és sokoldalú termékeit.”.

“Örömmel jelentjük ma be, hogy sikeres együttműködésünk a Toyotával immár szélesebb területet ölel fel. Ezzel a megállapodással olyan új generációs kishaszonjárművek fejlesztése veszi kezdetét, amelyek mindkét vállalat számára versenyképes terméket jelentenek majd az európai piacokon,” tette hozzá Jean-Christophe Quémard, a PSA Peugeot Citroën programirányító alelnöke.

Forrás: Toyota
.

(Ezt a cikket 385 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE