Kategóriák

Kategóriák

Hírek Közút

11 kilométeren újult meg a Heves megyei Verseg és Hatvan közötti mellékút

Megújult a Verseg-Hatvan összekötőút mintegy 11 kilométeres szakasza közel 815 millió forintos európai uniós forrásból. A projekt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg. Az ünnepélyes átadásra a mai napon került sor dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárának, továbbá Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, valamint a projektgazda Magyar Közút vezetőinek, Mázsi Attila vezérigazgató és Szerencsi Gábor megyei igazgató részvételével.

Szerencsi Gábor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója (b2), Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára (b3), Szabó Zsolt, Hatvan polgármestere (j3) és Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j2) a nemzetiszínű szalag átvágásával ünnepélyesen átadják a felújított 2111-es számú utat Hatvan közelében 2012. augusztus 15-én.
MTI Fotó: Komka Péter

Az Új Széchenyi Terv keretében országosan várhatóan több mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása valósulhat meg 2013-ig az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Erre a célra az Észak-magyarországi régióban több, mint 16 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre.

A 2111 jelű Verseg-Hatvan összekötő út mintegy 11 kilométeres szakaszának felújítása során a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező, a C-H ROP 2009-2013 Konzorcium megerősítette és felújította a burkolatot, kijavította a pályahibákat, átépítette és felújította az útszakaszon található buszmegállóhelyeket, valamint gondoskodott az útpálya víztelenítéséről, vagyis kitisztította az árkokat és átereszeket, továbbá rendezte a padkákat is. Így a megújult útszakasz jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosít az utazóknak.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd a régióban, a kistérségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 471 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE