Hírek Közút

256 millió forintból újult meg a Baranya megyei Drávaiványi és Sellye közötti út

Újabb mellékút felújítása fejeződött be az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretein belül. A Baranya megyei Vajszló-Vejti-Sellye összekötőút összesen 2,7 kilométeres szakasza vált európai színvonalúvá, mintegy 256 millió forintos támogatásból. A projekt elsősorban Drávaiványi és Sellye település lakóit érinti.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében országosan több mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása valósulhat meg 2013-ig az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Ebből a Dél-dunántúli régióban a 4 és 5 számjegyű utak felújítására a 2009-2013-as programozási időszak keretében közel 21,4 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára.

A Vajszló-Vejti-Sellye összekötőút Baranya megye déli részén található. A felújított 2,7 kilométeres szakasz külterületen halad, Drávaiványi és Sellye között. A felújítás előtt a vékony pályaszerkezet és a vízzárás hiánya miatt az útburkolaton megsüllyedtek a burkolatszélek, helyenként kátyúsodás, kismértékű nyomvályúsodás is észlelhető volt. A projekt keretében a szabályos közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező elvégezte a pályaszerkezet cseréjét, a burkolat szélesítését, ezen kívül felújította a padkát, gondoskodott az útszakasz víztelenítéséről, az árkok tisztításáról, továbbá a buszmegállóhelyek is teljesen megújultak.
A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő, főleg Drávaiványi és Sellye lakosainak a megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 252 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE