Hírek Közút

340 millió forintból újul meg a Tolna megyei Kismányokra vezető út

Átadta a munkaterületet a kismányoki bekötőút kivitelezőjének a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az Új Széchenyi Tervben szereplő, több mint 340 millió forintos útfelújítás munkálatai során közel két kilométernyi mellékút újul még 2012 novemberéig.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében országosan több mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása valósulhat meg 2013-ig, az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Ebből a Dél-dunántúli régióban a 4 és 5 számjegyű utak felújítására a 2009-2013-as programozási időszak keretében közel 21,4 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára.

A Tolna megyei kismányoki bekötőút két kilométeres szakaszát érintő munkálatok során az út új burkolatot kap, a kivitelező gondoskodik ezen kívül a padka felújításáról, a buszmegállóhely átépítéséről, valamint az útpálya víztelenítéséről és a vízelvezetés korszerűsítéséről. A kapubehajtók és a csatlakozó utak alatti csőátereszeket, valamint a teljes hosszon a meglévő útárkokat kitisztítják és a burkolat szélesítése miatt áthelyezik őket, valamint új földárkokat, szivárgóval kombinált, nyitott, illetve fedett burkolt folyókákat és csőátereszeket épít ki kivitelező cég.

A kivitelezésre a szabályos közbeszerzési eljárás lefolytatása után, a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a KMES Konzorciummal kötött szerződést. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, valamint a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által is.

A Magyar Közút célja, hogy jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket teremtsen a közlekedők, elsősorban Kismányok lakói számára. Az útfelújítás hatására, a jobb megközelíthetőség miatt a társaság bízik benne, hogy a település vonzóbbá válhat az ott lakók számára, csökkenhet az elvándorlás, stabilizálódhat a lakosság száma, illetve csökkenhet a magas munkanélküliség is.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 187 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .