Ellenőrzések Hírek Traffipax

A jövőben csak a fix traffipax elhelyezéséhez kell hatósági engedély

A mai szabályok szerint a mobil és a fix traffipax is csak a közlekedési hatóság hozzájárulásával és az abban foglalt feltételekkel működtethető; a jövőben viszont ez csak az automata, fix telepítésű, a rendszámról fotót készítő sebességmérőre vonatkozik – a nemzeti fejlesztési miniszter erről szóló rendelettervezete a kormány honlapján jelent meg.

Fix traffipax az M0-án

    Az ilyen készülékeket továbbra is csak a közút kezelője, illetve az útdíj beszedője – vagy annak megbízottja – telepítheti és üzemeltetheti.
Ha az üzemeltető észleli, hogy a fix készülék hibásan működik, akkor nemcsak az adatrögzítést, hanem az adatok továbbítását is fel kell függeszteni.

Az adattovábbításról úgy rendelkezik a tervezet, hogy minden tizedik szabályszegés után, de legfeljebb 30 percenként kell az adatokat továbbítani a feldolgozó központba.

Jelenleg a mérőberendezésnek csak a 80 kilométer/óra átlagsebesség felett haladó járművek sebességének értékelését kell tudnia, a módosítás az ettől kisebb sebesség mérését, és értékelését is kötelezővé teszi.

Pontosságot viszont továbbra is csak a nagyobb sebességek mérésénél követel meg a tervezet. Így az értékelés pontosságának el kell érnie a 100 kilométer/óra sebességig a plusz-mínusz 3 kilométer/órát, a 100 kilométer/óra sebesség felett pedig a plusz-mínusz 3 százalékot.

Forrás: MTI  (ghg \ bzt \ blz)
.

(Ezt a cikket 328 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .