Gazdaság Hírek Közút

Uniós forrásból újult meg két közút Tolna megyében

Megújult a Kocsola-Igal összekötőút és a Várong bekötőút mintegy 2 kilométeres szakasza, összesen bruttó 229 millió forintból. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhatott meg a projekt.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében országosan várhatóan 1000 kilométert is meghaladó 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben. Erre a célra a Dél-dunántúli régióban 21,4 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre.

A projekt ünnepélyes átadó eseményén részt vett Brunner Dezső, Várong település polgármestere és a projektgazda képviselőjeként Rimai Rudolf, a Magyar Közút megyei igazgatója, aki ismertette a projekt részleteit: a felújítás részeként a Kocsola – Igal összekötő út közel 1 kilométeres és várongi bekötőút 1,5 kilométeres szakasza vált európai színvonalú mellékúttá. Mindkét útszakasznál kiszélesítették az útpályát és a csomópontokat, kicserélték a kopóréteget, átépítették a buszmegállóhelyeket.

A bruttó 229 millió forintos beruházást a szabályos közbeszerzési eljárás lefolytatása után a KMES Konzorcium végezhette el. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 228 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE