Kategóriák

Kategóriák

Hírek Rendezvények Versenyek

Célba ért a magyar Scania a Silk Way Rally-n

Megvalósította legfőbb tervét és eljutott a célig a 2012-es Silk Way Rally-n a Qualisport kamionos alakulata: a vadonatúj Scania első igazi éles bevetésén Kovács Miklós pilóta, Tóth Tamás vezető szerelő és Tóth György navigátor a monstrumok kategóriájának 16. helyén zárt.

Qualisport

A nyár legrangosabb tereprali-összecsapása a tervezett pénteki, gelendzsiki befutó helyett a szervezők korábbi döntése miatt már csütörtök este, Maykopban befejeződött, mivel a cél eredetileg tervezett helyszínének környékét olyan jelentős áradás sújtotta, ami emberi életeket követelt és jelentős pusztítást okozott.

A kalocsai kamionos csapat egyébként a zárónapon nyújtotta a legjobb produkciót: a kezdeti műszaki gondok után a futamot jelentős időbüntetéssel folytató, ám a verseny második felében egyre jobban teljesítő Scaniát az utolsó szelektív szakaszon a 12. helyen repítette célba a magyar trió. Ennek köszönhetően a 24 indulóval elrajtolt kamionos mezőnyben a 16. helyet szerezték meg, akárcsak tavaly, amikor a különítmény a Silk Way Rally történetének első magyar befutója lett.

Qualisport „Sokat tanultunk ezen a versenyen az új Scaniáról” – értékelt a célban a pilóta, Kovács Miklós – „Ez volt az első igazán komoly menetünk az új kamionnal, az elején emiatt ki is ütköztek azok a gyermekbetegségek, amikre számítani lehetett, de már tudjuk, hogy műszaki fronton milyen irányba kell továbblépnünk. Az utolsó szelektíven minden jól alakult, s talán a 12. helynél jobb pozícióban is végezhettünk volna, de megálltunk segíteni több bajbajutott versenytársunknak, például a Kamazokkal a győzelemért vívó Loprais-nak is. Gratulálunk Szalay Balázsnak a szenzációs 2. helyhez, a többieknek pedig a tisztes helytálláshoz.”

Az autós kategória 2. helyén végző Szalay Balázs, valamint a Qualisport mellett indult a viadalon Fazekas Károly, a csehként magyar licensszel versenyző Miroslav Zapletal és Liszi László is. A BMW-vel szereplő magyar bajnoki címvédő a második szelektív szakasz után motorhiba miatt adta fel a versenyt, a zárónapon motorgondok vetettek véget Lisziék befutási esélyeinek is, míg Zapletal az autós kategóriában Szalayék mögött, a 3. pozícióban végzett a Humerrel.

Forrás: www.qualisport.hu
.

(Ezt a cikket 266 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE