Alkatrész Hírek

Év végén indulhat a termelés a ContiTech új gumikeverék-gyártó üzemében

Várhatóan év végén indítja be a termelést új gumikeverék-gyártó üzemében a német ContiTech AG Nyíregyházán – közölte Jókay László, a cég leányvállalatának, a Phoenix Légrugó Technológia Kft.-nek az ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-vel.

Phoenix Airspring Technology Kft. – Nyíregyháza

A légrugógyártással foglalkozó kft. telephelyén megvalósuló, tavaly decemberben elkezdődött beruházás 1,74 milliárd forintos költségvetéséből 1,2 milliárd forintot eszközök beszerzésére, 382 millió forintot egy új üzem és egy raktár létesítésére, illetve csaknem 100 millió forintot munkahelyek teremtésére fordítanak.

A társaság 23 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása című pályázatán és közel 400 millió forintra számíthat az Európai Unió támogatásaként – mondta az MTI-nek Jókay László, hozzátéve, hogy a jelenleg 180 dolgozót foglalkoztató üzem a fejlesztés révén 25 fővel bővíti a munkavállalók számát.

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójához, a Continental AG konszernhez tartozó ContiTech-nek nagy szüksége van az új keverékgyártó kapacitásra: az új üzem nemcsak a helyi légrugógyártás és a romániai Nagykárolyban (Carei) működő járműipari tömlőgyártó leányvállalat gumikeverék-igényét fogja biztosítani, hanem a térségben jelentkező külső igényeket is.

Jókay László megjegyezte: a helyi légrugógyár számára szintén előnyös a beruházás, amelynek révén tovább erősítheti piaci jelenlétét és megduplázhatja árbevételét. A nyíregyházi gyár árbevételének felét jelenleg a kamionok, utánfutók, autóbuszok légrugó rendszereinek másodszerelői piaca jelenti, amelyeket a világ több mint 50 országában látnak el.

A ContiTech Magyarországon összesen mintegy 3.000 munkatárssal rendelkezik a nyíregyházi mellett a szegedi, a makói és a váci gyáraiban. A cégcsoport több mint 27.000 dolgozót foglalkoztat szerte a világon, forgalma megközelítőleg 3,6 milliárd euró volt 2011-ben.

Anyavállalata, a Continental, Budapesten és Veszprémben működtet gyárakat és Budaörsön értékesítési szervezetet összesen további 3.100 alkalmazottal. A vállalat jelenleg a világ 45 országában 164 ezer embernek ad munkát, értékesítése tavaly elérte a 30,5 milliárd eurót.

Forrás: MTI  (hvzs \ egr \ gry)
.

(Ezt a cikket 258 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE