A rendőrség pénteken arra kérte a járművezetőket, hogy a hétvégén a hőség és a megnövekedő közúti teherforgalom miatt nagyobb odafigyeléssel és türelmesebben közlekedjenek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a napok óta tartó hőség mindenkit megvisel, a járművezetők ilyenkor általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek és türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre.

Az ORFK azt javasolja, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg kerülje a hosszabb autózást, az autósok mindig kipihenve üljenek be a volán mögé, fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen ásványvíz vagy üdítőital a gépkocsiban.

Emlékeztettek arra, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hőség miatt július 7-e 15 órától július 8-a 22 óráig feloldotta a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik belföldön történő közlekedésének korlátozását. Emiatt a közutakon várhatóan megnövekszik a járműforgalom, ez különösen vasárnap délután az M7-es autópályán, a Balaton felől Budapest irányában okozhat a szokásosnál nagyobb forgalomtorlódást.

Ezzel párhuzamosan Romániában viszont több megyében korlátozzák a kamionok forgalmát; a hatóságok az ideiglenes korlátozás időtartama alatt az érintett tehergépjárművek Romániába történő beléptetését elvégzik, de azokat ezt követően parkoltatják és csak a korlátozás lejárta után engedik tovább közlekedni.

Az előző hétvégén négy balesetben öt ember halt meg Magyarországon; 45 baleset súlyos, 95 pedig könnyű sérüléssel végződött.

Forrás: MTI  (btiv \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 220 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?