Hírek Időjárás Közút Szervezetek hírei

Hőség – Locsolókocsikkal hűtik a főváros útjait

Csaknem 20 locsolóautóval hűtik éjjel-nappal a főváros fő- és tömegközlekedési útvonalait és lakótelepeit, miután az országos tiszti főorvos hétfő délben másodfokú hőségriasztást rendelt el – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) Holding Zrt. szóvivője az MTI-vel.

Fotó: BVK Holding Zrt.

Szűcs Panni tájékoztatása szerint már vasárnap is a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 15 locsolóautója hűtötte folyamatosan a lakótelepeket és a sűrűn lakott városrészeket, míg az éjszakai műszakban 13 jármű dolgozott.

A BKV Zrt. megrendelésére a villamossínek hűtése és az úgynevezett kivetődés megelőzésének érdekében 12 és 17 óra között 7 munkagépet csoportosítottak át. Ezek az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot – az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet -, így csökkentik a budapestiek hőérzetét, illetve lekötik a port és a polleneket.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. megnyitja a kezelésében lévő ivókutakat. A társaság által kezelt zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű – áll a közleményben. Szükség esetén a FŐKERT munkatársai kinyitják a csapokat, így biztosítva felfrissülést a parklátogatóknak és a gyerekeknek. A társaság folyamatosan öntözi a kiemelt zöldterületeket, emellett a játszóterek hűtéséről is gondoskodik. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fővárosi szökőkutakban továbbra is tilos fürdeni.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. mind a 13 fürdője várja a hűsölni vágyókat. A fővárosi strandok nagy hőség esetén este 8 óráig tartanak nyitva. A szombaton csaknem 15 ezren, vasárnap pedig több mint 27 ezren látogattak ki a társaság strandjaira és fürdőibe.
A Fővárosi Vízművek Zrt. keddtől vizet oszt a főváros legforgalmasabb csomópontjaiban – zárul a közlemény.

Forrás: MTI  (bvgy \ bám \ bhi)
.

(Ezt a cikket 178 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE