Megújul a Pápát Szilsárkánnyal összekötő út közel 9 kilométeres szakasza

Folytatódnak a Közép-dunántúli régióban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott, a Közép-Dunántúli Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül megújuló mellékutak munkálatai. Veszprém megyében a Pápát Szilsárkánnyal összekötő út 8,8 kilométeres szakasza kap új burkolatot mintegy 878 millió forintból. A közép-dunántúli régióban, Veszprém megyében induló útfelújítás a Regionális Operatív Program európai uniós forrásából és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

illusztráció (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében országosan várhatóan több, mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben.

A mai napon a munkaterület-átadással induló projekt a 8408 jelű Pápa–Szilsárkány összekötőút 8,8 kilométeres szakaszának felújítását jelenti, amely csatlakozik a mellékút már korábban felújított részéhez, többnyire külterületi útszakasz, de Ihász település belterületi részét is érinti. A felújítandó úton a jelenlegi aszfalt makadám burkolat jelentősen leromlott, teherbírása a forgalmi igényeknek nem felel meg, felülete kátyús, nyomvályús és balesetveszélyes. A szakemberek ezért a munkálatok során útfelújítást, aszfaltburkolat építést, valamint négy helyen buszöböl építést végeznek el.

A felújítások célja elsősorban a környéken élőknek munkát biztosító Pápa, Ihász és Marcaltő megközelíthetőségének, közlekedésének, a külterületi, valamint átkelési szakaszok közlekedésminőségének és térségi elérhetőségének javítása, jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosítása, területi felzárkóztatás.

A kivitelezésre közbeszerzési eljárás lefolytatása után, a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. a KMES Konzorciummal kötött szerződést. A 8,8 kilométeres felújítás összesen bruttó 878 millió forintba kerül.

A sikeres projektzárást követő öt éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
.

(Ezt a cikket 192 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?