Hírek MAN Márkahírek

Az MAN bővíti az elnökséget

Az MAN SE felügyelőbizottsága Ulf Berkenhagen urat (51) 2012. szeptember 1-i és Jochen Schumm urat (64) 2012. július 1-i hatállyal kinevezte az elnökségbe. Berkenhagen úr, aki eddig az Audi AG elnökségének volt a tagja, az MAN SE és annak az MAN Truck & Bus AG leányvállalatánál az újonnan kialakított beszerezési részleget vezeti.

Jochen Schumm úr, aki eddig a Volkswagen haszonjármű részlegének teljeskörű felhatalmazottja volt, a jövőben munkaigazgatóként a személyzeti ügyeknek lesz a felelőse az elnökségben úgy az MAN SE mint az MAN Truck & Bus AG cégeknél. Az eddigi személyzetis elnök Jörg Schwitalla (51) kilép az MAN SE elnökségéből és a jövőben tanácsadó funkciót tölt be a Volkswagen konszernnél. Az MAN SE felügyelőbizottsága már 2012. április 20-i hatállyal meghosszabbította Frank H.Lutz úr (43) szerződését a pénzügyi elnökségben 2017. december 31-ig.

Dr. Georg Pachta-Reyhofen (56), az MAN SE elnökségének a szóvivője, a Volkswagen konszern vezetőségének a tagjaként kiegészítő feladatokat vesz át, amelyekben az egész konszernen belül a motorokkal kapcsolatos ipari üzleteket koordinálja. Pachta-Reyhofen 2012. szepember 1-i hatállyal az MAN Truck & Bus AG leányvállalat felügyelő bizottságába került és ezért az ottani elnökségi funkciójától megválik.

Az MAN Truck & Bus AG elnöksége szóvivőjének az utódjául 2012. szeptember 1-i hatállyal a felügyelő bizottság Anders Nielsent nevezi ki. A 49 éves svéd eddig a Scania AB elnökségében a gyártás és a logisztika területekért volt felelős. Rupert Stadler (49), az Audi AG elnökségének az elnöke, elnöksége alatt meghívták Leif Östlinget (66), a Volkswagen AG elnökségének a haszonjárművek üzleti területének jövendő tagját az MAN Truck & Bus AG felügyelő bizottságába.

Forrás: MAN
.

(Ezt a cikket 244 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE