Teljes sávszélesség: a TimoCom újabb internetszolgáltatóval szerződött

A TimoCom 2012. áprilisában szerződést kötött a Cogent Communications-szel, az egyik vezető internetszolgáltatóval. A még nagyobb teljesítményű internetkapcsolat egyértelmű versenyelőnyt jelent: a kelet-európai felhasználók 30 százalékkal gyorsabban érik el szoftvereinket.

„Az, hogy együttműködést kezdtünk a Cogenttel, összefügg a jövőre vonatkozó stratégiai terveinkkel. Egyrészt nagy szerepet játszik ebben a biztonság, hiszen így jobban ki tudjuk küszöbölni az esetleges hiányosságokat. Másrészt szeretnénk, ha ügyfeleink még könnyebben kapcsolódhatnának programjainkhoz”– mondta Marco Haack, az IT Infrastructure & Services osztály vezetője.

Kétszázszor több adat, mint a hagyományos DSL-kapcsolattal
A szinte korlátlan 1 gigabites sávszélesség meggyőzte a TC Truck&Cargo® fuvarbörze és a TC eBid® tenderkiírási platform üzemeltetőit. Egy átlagos DSL-kapcsolathoz képest itt akár kétszázszor több adat átvihető. Sok európai internetszolgáltató van közvetlen összeköttetésben a Cogent Communications-szel, ami szintén előnyös az adatátviteli sebesség szempontjából. A folyamat leginkább a postai levélkézbesítéshez hasonlítható. Mielőtt egy levél a feladótól eljut a címzettig, számos állomáson megy keresztül. A postaládából a postahivatalba, az elosztóközpontból dobozokba, amelyeket végül teherautók szállítanak a célállomásra. Az informatikában ezeket az állomásokat „hopoknak” nevezik. Itt is érvényes, hogy minél kevesebb állomáson mennek keresztül az adatcsomagok, annál gyorsabban érkeznek meg.

Ebből mindenekelőtt a kelet-európai TimoCom-felhasználók profitálnak, hiszen itt egyes országokban több mint 30 százalékkal gyorsabban dolgozhatnak. A szolgáltató számára ez egy logikus lépés volt. A vállalat már a kezdetektől a legmodernebb IBM- és Oracle-technológiákra támaszkodik. Ezáltal még arra a valószínűtlen esetre is, ha egy természeti katasztrófa tönkretenné a szervert a német központban, rendelkezésükre áll egy teljes biztonsági rendszer.

„Szeretnénk a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítani a TimoCom ügyfeleinek. Az ő sikerük számunkra elismerés.” -nyilatkozta Marcel Frings, a TimoCom vezető képvisleője.

Forrás: TimoCom
.

(Ezt a cikket 251 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?