Hírek Márkahírek Scania

Martin Lundstedt a Scania új elnök-vezérigazgatója

A Scania igazgatótanácsa Martin Lundstedt-et nevezte ki a Scania AB új elnök-vezérigazgatójává. Lundstedt úr 2012. szeptember 1-én kezdi meg munkáját új pozíciójában, amelyben Leif Östlinget követi. Östling úr ugyanezen dátumtól a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja lesz.

Martin Lundstedt

Martin Lundstedt 1967-ben született, majd egyetemi tanulmányai végeztével 1992-ben csatlakozott a Scaniához, ahol különböző területeken töltött be vezetői pozíciót. 2001 és 2005 között a Scania franciaországi egységeinek ipari tevékenységéért volt felelős, ezt követően 2007-ig a tehergépkocsikért felelős alelnöki pozícióban dolgozott. Innen lépett tovább jelenlegi pozíciójába és lett a vállalat ügyvezető alelnöke, illetve a Scania hálózatáért és értékesítéséért felelős vezetője. Lundtsedt úr Leif Östling távozása után szeptember 1-től lesz a Scania AB elnök-vezérigazgatója.

Leif Östling, a Scania AB jelenlegi elnök-vezérigazgatója, szeptember 1-én kezdi meg munkáját a Volkswagen AG igazgatótanácsában, valamint szintén ettől a naptól kezdve tagja lesz az MAN AG felügyelőbizottságának.

Szintén szeptember 1-i dátummal Anders Nielsen veszi át az MAN AG elnök-vezérigazgatói pozícióját. Nielsen úr jelenleg a Scania AB igazgatóságának tagjaként a vállalat termelési és logisztikai rendszereiért felel.

A fenti változások érintetlenül hagyják a márkák arculati elemeit és kereskedelmi tevékenységét. A Scania és az MAN továbbra is megmarad két, egymástól elkülönült márkának.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 214 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE