Kategóriák

Kategóriák

Gazdaság Hírek Rába

Új tagokat delegál az MNV a Rába igazgatóságába és felügyelőbizottságába

Hajdu Tibor Zoltánt, Borbíró Zoltánt, Székács Pétert és Wáberer Györgyöt javasolja megválasztani a Rába Nyrt. igazgatóságának új tagjává öt évre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az MNV keddi közleménye szerint ugyanakkor a társaság június 19-ére összehívott rendkívüli közgyűlésének napjával visszahívják az igazgatóságból Hrabovszki Róbertet, Fintha-Nagy Ádámot, Földvári Gábort, Martin Olivért és Khalid Abdol Rahmant.

Változik a felügyelőbizottság összetétele is. Az MNV javaslata szerint a Rába háromtagú felügyelőbizottságából és audit bizottságából Benedek Jánost, Sándorfi Balázst és Varga Zoltánt visszahívják, a megüresedő tisztségek betöltésére a többségi tulajdonos Polacsek Csabát, Markovics Mirjánát és Kerékgyártó Jánost javasolja megválasztani öt éves időtartamra.

Az MNV tájékoztatása szerint az Európai Bizottság 2012. április 11-én hagyta jóvá a versenyhatósági engedély megadását a Rába Nyrt. részvényeinek megvásárlásához. Ennek eredményeként a magyar állam az MNV Zrt. közreműködésével 73,67 százalékos tulajdonrészt szerzett a Rába Járműipari Holding Nyrt.-ben, a részesedés 76,79 százalék szavazati arányt testesít meg.

Forrás: MTI  (gká \ guz)
.

(Ezt a cikket 246 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE