Baleset-megelőzés Hírek

Talmácsi Gábor a sikeres Élet Úton program nagykövete

Magyarország kiemelkedő eredményeket ért el az elmúlt egy évben a közlekedés biztonságának javításában – állapította meg Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára az ÉLET ÚTON program elindításának első évfordulója alkalmából 2012. május 24-én, Kecskeméten megrendezett ünnepi tanácskozáshoz intézett fővédnöki üzenetében. A találkozó résztvevői Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzőt a kezdeményezés nagykövetévé választották.

Talmácsi Gábor bemutatót tart a 2006-os Budapest rally prológján

”Tavaly 14 százalékkal kevesebben estek közlekedési balesetek áldozatául a hazai utakon, mint egy évvel korábban. A forgalombiztonsági intézkedések, az ellenőrzések és a rendőrség prevenciós munkája mellett az Európai Unió által is kimagaslóként elismert eredményhez jelentősen hozzájárult a közlekedésre nevelés egy évvel ezelőtt meghirdetett Élet Úton programja és annak széleskörű társadalmi támogatása. Magyarországon ma biztonságosabb közúthálózaton közlekedhetünk, mint egy évtizeddel ezelőtt. Elégedettségre ugyanakkor nincs ok, mert még mindig sok baleset történik közútjainkon, és uniós összehasonlításban egyelőre az átlagosan teljesítő tagállamok közé tartozunk” – tette hozzá az államtitkár.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Közlekedéstudományi Intézet által útjára bocsátott Élet Úton program célja, hogy a közlekedők élethosszig tartó tanulással, átfogó és egységes szemléletformálás eredményeként a közlekedési rendszer jól felkészült, együttműködő szereplőivé váljanak. A kezdeményezéshez rövid idő alatt több mint két tucat vállalat, közintézmény és civil szervezet csatlakozott. Közlekedési bemutatókat, konferenciákat, nyílt napokat rendeznek gyermekeknek, fiataloknak, motorosoknak és autóvezetőknek a biztonságos közlekedés gyakorlására, a közlekedés szabályainak jobb megismerésére.

Az ünnepi tanácskozáson tizenegy vállalat, civil szervezet és közintézmény ajánlotta fel támogatását a program sikeréhez. Az újonnan csatlakozók között van a Mercedes-Benz Hungária Kft., a Groupama Garancia Biztosító, a Volán Egyesülés, a Safety Hungary, a Használtautó Kft., a Kerékpáros Magyarország Szövetség, a FOR-VID Kft., a Pajzs Technológia Kft., a KUKK Nyitott Szem Közhasznú Egyesület, a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény, a Talmácsi Motorsuli, a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet és a Kulturált Közlekedésért Alapítvány.

A tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy továbbra is szükség van a közutak biztonságának fokozására, a megmentett életek számának növelésére. Az Élet Úton program szorgalmazza a közlekedésre nevelés közoktatásba való beépítését. A járművezető-képzésben hamarosan megjelenik a távoktatás is annak érdekében, hogy a közlekedési alapismertek megszerzését se földrajzi, se anyagi korlátok ne akadályozzák. A közlekedésre nevelés, a járművezető-képzés és vizsgáztatás egységes szemléletű rendszere a felnőttkori közlekedési információs és tájékoztató, továbbképző munkával együtt érhet el eredményeket.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Forrás: kormany.hu
.

(Ezt a cikket 236 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .