Érdekességek Hírek Márkahírek Volvo

Új sebességi világrekordot állított fel a Volvo hibrid teherautó

A Volvo hibrid teherautó (Mean Green) április 27-én az Egyesült Államokban található Wendover repülőtéren, Utahban új sebességi világrekordot állított fel.

A Mean Green a következő sebességi világrekordot érte el: repülő rajttal 236,577 km/h (147,002 mph), illetve álló rajttal 153,252 km/h (95,245 mph).

 “Nagyon elégedettek vagyunk a Mean Green teljesítményével, különösen ilyen nagy tengerszint feletti magasságban” – mondta Boije Ovebrink, Mean Green sofőr és tulajdonos. “Tudtuk, hogy Wendover kihívást jelent, mert több mint 4200 láb (1280 méter) magasan fekszik a tengerszint felett.”

A sebességi rekordkísérletet az USA Autóklubja is megerősítette, amely az FIA (Nemzetközi Autósport Szövetség), vagyis az autózás nemzetközi irányító testületének kiegészítő szervezete.

A Mean Green felülmúlta az előzőleg 2011. júniusában a svédországi Hultsfred-i repülőtérén felállított rekordot: 218,780 km/h (135,943 mph) repülő rajttal, és 152,253 km/h (94,605 mph) álló rajttal.

Bár a Mean Green módosított aerodinamikai kialakítása kevés hasonlóságot mutat az árufuvarozást végző vontatókkal, a teherautó szinte teljes egészében a Volvo tehergépjármű-család alkatrészeiből áll, beleértve a Volvo VN fülkét és alvázat.

A Mean Green jellemzője egy rendkívül jól hangolt Volvo D16-os motor, illetve egy módosított Volvo automata I-Shift váltó, amely együttműködik a hibrid elektromos motorral.

Az elektromos motor és a Volvo D16 dízelmotor kombinációja 2100 lóerőt és megközelítőleg 6780 Nm nyomatékot eredményezett, amelyből 200 lóerő illetve 1200 Nm nyomaték az elektromos motortól származik.

Megtekintheti a Mean Green sebességi rekord kísérletet a Volvo Trucks youtube csatornáján:

Álló rajt: a jármű álló helyzetből indul, amely 1000 méteres távolság egyazon irányban történő megtételét jelenti, majd úgyanígy visszafelé is. Hivatalos adatként a két futamból számított átlagsebességet jegyezték fel.

Repülő rajt: a jármű már mozgásban van, és így kezdi el megtenni az előre meghatározott 1000 méteres távot mindkét irányban.

Forrás: Volvo Trucks Hungary
.

(Ezt a cikket 227 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .