Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Több járművet kivontak a forgalomból az M7-esen tartott ellenőrzésen

Műszaki állapota miatt több járművet is kivontak a forgalomból, és számos járművezetőt az autópályadíj meg nem fizetése miatt büntettek meg a hatóságok Zala megyében, az M7-es autópályán szerdán tartott közös ellenőrzési akcióban – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az eredményekről csütörtökön az MTI-t.

Hazai és külföldi szakemberek egy kamiont vizsgálnak át, amikor közúti ellenőrzést tartanak az M7-es autópálya zalakomári pihenőjében. A Nemzeti Közlekedési Hatóság május. 14-18. között Zala megye területén nemzetközi közúti ellenőrzést tart 4 ország (Lengyelország, Ausztria, Csehország, Horvátország) ellenőreinek részvételével. Az akcióban a rendőrség a NAV és az Állami Autópálya Kezelő Zrt is részt vesz. MTI Fotó: Varga György

A nyolc órán át a forgalom teljes kiterelésével zajló ellenőrzésen gyorshajtás miatt nyolc, a nem használt biztonsági öv miatt két, kamionosok szabályszegése miatt pedig öt esetben kezdeményeztek közigazgatási eljárást. Műszaki hiba miatt egy járművezető ellen szabálysértési feljelentést is tettek, a helyszínen pedig hét járművet vontak ki a forgalomból.

Helyszíni bírságot 15 sofőrnek kellett fizetnie, összesen 200 ezer forintot. Az elmaradt úthasználati díj miatt 28 gépjárművezetőt köteleztek pótdíj megfizetésére.

A kiterelés során a rendőrök elfogtak egy román férfit is, aki ellen a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság elfogató parancsot bocsátott ki.

Forrás: MTI  (blb \ blz)
.

(Ezt a cikket 198 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .