Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Lezárták a csongrádi út kivezető szakaszát Szegeden egy hónapra

Felújítás miatt szerdától lezárták a csongrádi út szegedi kivezető, a várost az M43-as autópályával összekapcsoló szakaszát – tájékoztatta Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t.

illusztráció Forrás: Wikipédia

A június 15-ig tartó útzár miatt az M43-as autópályán ideiglenesen lezárják a Szeged-Észak csomópontnak a város felé vezető részét is – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A közlekedőket sárga színű jelzőtáblák segítik a terelés időtartama alatt.

A 4519-es jelű út rekonstrukciója április elején kezdődött el, és várhatóan szeptemberig tart. A csongrádi út kivezető szakaszán az M43-as autópálya átadása óta naponta 8 ezer járműegység fordul meg, felújítása azért is fontos, mert mellette található a regionális hulladéklerakó.

A 343 millió forintba kerülő beruházás elsődleges célja a burkolat megerősítése, emellett a kivitelező DME Konzorcium elvégzi három buszöböl felújítását is. A burkolat háromrétegű erősítését kap, a vasútvonal és a város között pedig kiemelt szegély épül, a vasúti és a körtöltés fel- és levezető részein pedig az alapcserére is sor kerül.

Forrás: MTI  (bkzg \ guz)
.

(Ezt a cikket 257 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .