Kategóriák

Kategóriák

Hírek Márkahírek Scania

Átfogó üzemanyag-hatékonysági tesztek eredményezték 300 Scania tehergépkocsi megrendelését

Nagy-Britannia egyik legnagyobb és legjelentősebb független szállítmányozó vállalata, a Gregory Distribution a Scaniát választotta partneréül miután négy gyártó járműveivel átfogó és részletes, az üzemanyag-fogyasztást vizsgáló összehasonlító teszteket végzett.

A tesztek eredményeként a következő három év folyamán 300 Scania tehergépkocsi kerül leszállításra a devoni North Tawton városban található központtal működő cég számára. Ezzel a rendeléssel a szállítmányozó vállalat flottájának nagyjából kétharmada frissül 2012 és 2013 folyamán, amikor is átveszik az új járművek jelentős részét.

A megrendelt tehergépkocsik széles modellpalettán mozognak, jól tükrözve a Gregory Distributor vállalat különböző ipari szektorok számára végzett tevékenységét. Az általános szállítási feladatokhoz két különböző típusú segédtengellyel szerelt vontatót választott a cég: az R 420 LA6x2MNA-t és az R 420 LA6x2/2-t, mindkettőt Highline fülkével.  Tejbegyűjtési és -szállítási feladatok ellátásához pedig a kiemelkedően jól irányítható hátsókerék-kormányzású P 420 LB8x2*6HNA alvázas tehergépkocsikat rendelte. A vállalat a kommunális ágazatban is aktív, így ezen a területen R 420 CA6x4MHZ típusú, dupla hajtott tengelyes vontatók mozgatják a mozgópadlós, önkiürítő hulladékszállító pótkocsikat. A sort számos P 420 LA6x2MNA vontató, valamint P 280 DB6x2MNA ponyvás felépítménnyel ellátott alváz zárja, amelyeket elosztó fuvarozásban fog használni a vállalat.

A járművek a Gregory Distribution Angliában található 17 telephelyén állomásoznak majd. Az együttműködés részét képezi egy, a járművekre vonatkozó két éves javítási és karbantartási szerződés, valamint a Scania elnyerte a pótkocsik javítására vonatkozó megbízást is.

„Elégedettek vagyunk, hogy flottánkat Scania tehergépkocsikkal frissítjük.”- nyilatkozta John Gregory, a Gregory Distribution ügyvezető igazgatója. „Habár már jelentős korábbi tapasztalattal rendelkezünk a márkával kapcsolatban, mégis fontosnak tartottuk, hogy egy ilyen nagyszabású megrendelés véglegesítése előtt valós körülmények között is megvizsgáljuk, hogy a vállalat jelenlegi termékválasztéka mennyire felel meg a mi működési feltételeinknek. Az eredmények rendkívül bíztatóak lettek, beleértve a járművezetők elégedettségét is. Mindehhez társultak még a Scania által országos szinten ajánlott széleskörű karbantartási szolgáltatások, amelyek meghatározóak voltak az ügylet létrejöttében.”

 

A Scaniáról

A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotor-gyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 37 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2011-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 87 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 9,4 milliárd svéd koronát tett ki.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 173 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE