Hírek Közút

Megrongálta a kerítést és a vízelvezető rendszert a csütörtöki vihar az M6-oson Dunaföldvárnál

Az M6-oson, Dunaföldvárnál pénteken már zavartalan volt a forgalom, de az autópályát övező kerítés- és vízelvezető-rendszer több helyen megsérült a csütörtök esti viharban – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

M6 autópálya

Az előző nap lezúduló eső az autópálya 90-es kilométerszelvényénél több szakaszon magával sodorta a kerítést. A pálya felett átívelő felüljáró pilléreinél a vízelvezető árok burkolata is több helyütt megsérült, a víz több betonelemet elmozdított. Az árkokat víz és sár borította el.

A mezőgazdasági út mellett futó vízelvezetőben még komolyabb kárt okozott a sárzuhatag: több méteren teljesen elbontotta a burkolt árkot. A mezőgazdasági átjáróhoz vezető út mentén a vihar végigszaggatta a fákat és bokrokat. Ezt az utat még péntek délután is hordalék borította.

Az MTI tudósítójának ott jártakor az üzemeltető szakemberei a károkat mérték fel. Az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt. a károk mértékéről, a helyreállításról pénteken nem adott információt.

Forrás: MTI  (hvt \ bri)
.

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .