Ellenőrzések Felszerelés Hírek Rendőrségi hírek

Kifogyott a boltok polcairól az elsősegély felszerelés

Aki mostanában elsősegély felszerelést szeretne vásárolni, az könnyen meglepődhet, ugyanis a hét elején kialakult pánikhangulat miatt már kedden elfogytak a készletek az üzletek polcairól.

A hiány oka egy szájról szájra terjedő hír, amely szerint a rendőrség a héten fokozottabban ellenőrzi a mentődobozok meglétét és azok érvényességét, így aki tehette, már hétfőn beszerezte a megfelelő felszerelést és pótolta a hiányosságokat. A jól értesültek azt is tudni vélték, hogy a rendőrök 50 ezer forintos csekkekkel várják az út szélén a hanyag sofőröket, amellyel kiteljesedett a pánikhangulat.

A kamionos boltokban az eladók arról számoltak be, hogy a vásárlók is csak hallomásból értesültek a szigorú ellenőrzésről, de senki sem tudott beszámolni saját tapasztalatáról. (Aki ilyen ellenőrzésben személyesen is érintett, várjuk beszámolóját az info@hungarokamion.hu e-mail címen!) A hír hallatán mindenki megpróbálja idejében elkerülni a magas büntetést a néhány ezer forintos mentőláda beszerzésével.

Információnk szerint a Rendőrség ezen a héten sem ellenőrzi jobban az Elsősegély felszerelések meglétét, mint máskor, azonban bármilyen közúti ellenőrzés során kérhetik a mentődobozt és ellenőrizhetik annak tartalmát csakúgy, mint ahogy ellenőrizhetik a jármű általános műszaki állapotát és kötelező felszereléseit is.

A büntetési tétel 5 és 50 ezer forint között mozoghat a helyszínen, de ha csak a mentődobozzal van probléma, nem a legmagasabb összeggel szokott indulni. Általában elmondható, hogy a magasabb büntetési tarifákkal más, egyéb szabálytalanságok is díjazni szoktak.

Tapasztalatunk szerint a Rendőrség minden különleges ellenőrzési akcióról időben értesíti a járművezetőket a sajtóhoz eljuttatott közleményeiben, amelyeket oldalunk is rendszeresen közzétesz. A legfrissebb rendőrségi hírek és közlemények a police.hu weboldalon olvashatók, azonban erre a hétre vonatkozóan nem található információ semmilyen különleges ellenőrzési akcióról.

Azt javasoljuk, hogy az elsősegély felszerelést és annak tartalmát érdemes évente, vagy legalább a műszaki vizsga előtt ellenőrizni, hiszen azt bármikor kérheti a hatóság, arról nem is beszélve, hogy baleset esetén is szükség lehet rá!

Baleset- és rendőrmentes jó utat kívánunk!

hungarokamion.hu
.

 

(Ezt a cikket 222 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .