Határinfó Hírek Vám

Ingcsempész kamionsofőrt fogtak el a pénzügyőrök

Csaknem kilencezer, védjeggyel ellátott, az eredetire megtévesztően hasonlító inget találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának munkatársai egy szlovák rendszámú kamionban.

illusztráció

Suller György Attila őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivőjének az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint a pénzügyőrök Vámosszabadinál, a 14. számú főúton ellenőrizték a kamiont, amely az okmányok szerint Kínából származó gyűjtőárut szállított Budapestre.

A konténer tételes vizsgálata során 55 kartonból csaknem 9000 darab védjeggyel ellátott, az eredetire megtévesztően hasonlító inget találtak, és felmerült a gyanú, hogy a ruhaneműt a védjegyjogosult engedélye nélkül állították elő.

A majdnem 31 millió forint értékű felsőruházati terméket lefoglalták, az ügyben a nyomozást – áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt – a NAV pénzügyi nyomozói folytatják.

Forrás: MTI  (bnd \ bki)
.

(Ezt a cikket 235 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .