Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Volkswagen

A Volkswagen Haszonjárművek Oldtimer részlege gyári restaurálást is kínál

Kevés autónak van olyan nagy a kultusza, mint a Volkswagen Bulli-nak. Még ma, 65 évvel születése után is filmek és reklámok sztárja, minden más járműnél jobban testesíti meg az utazás szabadságát és örömét.

 A legendás Volkswagen kisbusz örökségét a Volkswagen Haszonjárművek márka külön üzletága, a Volkswagen Haszonjárművek Oldtimer részlege őrzi. A 2007-ben alapított részleg az elmúlt öt évben dinamikusan bővült. Eddig száz jármű vásárlását és felújítását végezték el a szakemberek, ezentúl pedig külső ügyfeleknek is kínálják Volkswagen haszonjárművek gyári, részletesen dokumentált restaurálását. Ezért is költözött a Volkswagen Haszonjárművek Oldtimer ezév elején új épületbe Hannoverben.

A mintegy 7000 négyzetméteres területen nem csak a történelmi kincsek, hanem egy géppark is otthonra találtak, és ez utóbbi a lemezhajlító padtól az esztergán illetve a marógépen át, egészen a saját fényezőkamráig mindent magába foglal. Ma már 13 munkatárs dolgozik itt a szerelőtől a műszaki történészen át a rendezvényszervezőig.

Ezzel a háttérrel a veterán Volkswagen haszonjárművek tulajdonosai itt – az autó szülőhelyén – állíttathatják helyre kedvencüket.

Mindegy, hogy részleges vagy teljes felújításról van szó, esetleg egyszerűen újra menetkész állapotba kell hozni egy kisbuszt, a Bulli-műhely csapata minden feladatot elvállal.  Újrafényezés vagy állapotfelmérés is szerepel a szolgáltatások kínálatában, az érdeklődőkkel a munkatársak minden restaurálási igényt alaposan átbeszélnek, és ez alapján készítenek személyre szabott ajánlatot. A veterán autókhoz szükséges alkatrészek egy része a Volkswagen eredeti raktárkészletéből származik, e területen a Volkswagen Classic Parts segíti partnerként a Bulli-műhely munkáját.

Mindez attól különleges, hogy csak itt végeztethet igazolt gyári felújítást az ügyfél, illetve attól is, hogy a  Volkswagen Haszonjárművek Oldtimer részlegének csapata mindenkinek átfogó dokumentációt készít járműve restaurálásáról. Ebben minden munkafázist fényképpel dokumentálnak és részletesen leírnak, és így megmarad az örökkévalóságnak mindaz, amit a hannoveri szakértők a járművön elvégeztek, illetve az autók tulajdonosai időről időre belelapozhatnak a dokumentációba.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 206 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .