Gazdaság Hírek Rába

MNV: április 18-án várható a Rába-felvásárlás uniós jóváhagyása

Az Európai Bizottság versenyhatósága várhatóan április 18-án hagyja jóvá a Rába részvények felvásárlását – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. pénteken az MTI-vel.

Az MNV Zrt. csak az engedélyező határozat megadásának napját követő öt munkanapon belül tudja átutalni a részvények ellenértékét az ajánlatot elfogadó részvényesek számára.

A Magyar Állam nevében eljáró MNV Zrt. 2011. november 7-én tett vételi ajánlatot a Rába részvények megvásárlására 815 forintos árfolyamon, amelyet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) november 8-án hagyott jóvá.

Az MNV Zrt. már az elfogadó nyilatkozat megtételére nyitva álló határidő zárónapján, azaz már december 8-án kezdeményezte a versenyhivatali eljárás áttételét az Európai Bizottsághoz, annak érdekében, hogy a versenyhatósági engedélyt az Európai Bizottság adja meg az EU egész területére kiterjedően. Ennek azért volt nagy jelentősége, mert az Európai Bizottság Versenyhatósága előtt folyó eljárás lényegesen kevesebb időt vesz igénybe, mint az engedélyezési eljárás tagállamok versenyhatósága előtti lefolytatása.

Az ügylet megfelelt az Uniós Összefonódási Rendeletben meghatározott kritériumoknak, valamint a tagállamok nem emeltek kifogást a rendeletben megadott határidőig az ellen, hogy az ügylettel kapcsolatos versenyhivatali eljárás lefolytatása az Európai Bizottsághoz kerüljön.

Ennek megfelelően a versenyhatósági engedélyezési eljárás az Európai Bizottság előtt indult – olvasható a közleményben.

Bár az MNV – a kisrészvényesek érdekében – levélben sürgette a döntést, a versenyhatóság több alkalommal is kérdéseket intézett az MNV Zrt. felé, amely az eljárás elhúzódását eredményezi. Az Európai Bizottság legutóbbi levelében arról tájékoztatta az MNV Zrt.-t hogy az engedély megadásának várható időpontja április 18. – közölte az MNV.

Forrás: MTI  (gjé \ gtr)
.

(Ezt a cikket 200 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .