Változások a parkolási és behajtási ügyintézésben: új helyen az ügyfélszolgálat

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 2012. január 1-jétől átvette a Parking Kft. feladatait. Az egységes budapesti közlekedésirányítás érdekében újabb lépést tettünk: egységesítjük a BKK parkolási és teherforgalmi ügyfélszolgálatait, illetve később a taxiállomás-használattal kapcsolatos ügyek intézése is itt történhet. Az átalakítás eredményeként a hétvégén átmenetileg szünetel a teherforgalmi behajtási díjak on-line ügyintézési rendszere és április 1-től megváltozik a túlsúlyos és túlméretes járművek közlekedésének ügyintézése is. Részletes összefoglalónk.

Ügyfélszolgálat költözése

A parkolási és teherforgalmi ügyfélszolgálat új helyen várja ügyfeleit 2012. április 2-án, hétfőtől. Az ügyfeleket a megszokott nyitvatartási időben, azaz hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között, de szerdán hosszabb nyitvatartással, 8 és 18 óra között várjuk az új helyszínen.

Az ügyfélszolgálati iroda új címe: Budapest, VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 19-21.
A költözés miatt a korábbi, óbudai ügyfélszolgálati iroda március 30-án (pénteken) zárva tart és a továbbiakban nem működik.

Parkolási pótdíjak ügyintézése

A BKK által üzemeltetett területeken (belső területek főútvonalai) kiszabott parkolási pótdíjakkal kapcsolatos ügyintézés is szünetel ezen időszak alatt, ezért a parkolási rendeletben előírt 5 naptári napos bemutatási lehetőséget 2 naptári nappal meghosszabbítjuk. A határidő-módosítás a 2012. március 27. (kedd) és március 30. (péntek) között kiszabott pótdíjakra érvényes.

Teherforgalmi Online Behajtási Információs-rendszer üzemszünete

A Teherforgalmi Online Behajtási Információs-rendszer (TOBI) elérhetősége 2012. március 29. (csütörtök) 17 óra és 2012. április 2. (hétfő) 8 óra között szünetelni fog az informatikai rendszerek költöztetése miatt. Emiatt kérjük, hogy a behajtási hozzájárulási igényeiket ennek figyelembevételével adják le.

Túlsúlyos és túlméretes járművek ügyintézése

Ugyancsak fontos változás, hogy 2012. április 1-jétől a túlsúlyos és túlméretes járművek közútkezelői hozzájárulás kiadásának feladatait a Budapesti Közlekedési Központ Forgalombiztonsági, Parkolási és Taxi Igazgatósága vette át. A közútkezelői hozzájárulás ügyintézésével kapcsolatos díjak 2012. április 1-től az alábbi számlaszámra fizetendőek: CIB Bank, 10700024-67032082-55800006

A korábban alkalmazott számlaszámra 2012. április 1. után befizetett összegeket nem áll módunkban elfogadni. A korábban a befizetéshez használatos csekkek sem érvényesek 2012. április 1. után, ezért kérjük, hogy azokat már ne használják!

A túlsúlyos, túlméretes járművek számára a közútkezelői hozzájárulások az új ügyfélszolgálaton, annak nyitvatartási idejében igénylehetők. A közútkezelői hozzájárulások ügyintézésével kapcsolatban használt elérhetőségek is megváltoznak.
Új email elérhetőségünk: utvonal-engedely@bkk.hu

A túlsúlyos és túlméretes járművek ügyintézést a teherforgalmi behajtási díjak ügyintézésével egységesíteni kívánjuk, ezzel is megkímélve a használókat a felesleges adminisztrációtól. Az ügyfélszolgálat költöztetésével és az átszervezéssel együtt járó kellemetlenségek miatt ügyfeleink megértését kérjük!

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ
.

(Ezt a cikket 336 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?