Feljelentést tett a SZAKSZ a forgalomból kivont autóbusz ügyében

Feljelentést tett hétfőn a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) a múlt héten, Tamásiban a gumiabroncsok állapota miatt a forgalomból kivont autóbusz ügyében.

illusztráció

Dávid György, a SZAKSZ Tolna megyei elnöke az MTI-nek elmondta: a tamási rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

A feljelentés tényét megerősítette Bognár Szilveszter, a tamási rendőrkapitányság vezetője, aki elmondta: lopás és közúti közlekedés veszélyeztetés gyanújával nyomozást rendeltek el.

Tamási járőrök március 22-én reggel ellenőrizték a Tribune Ventures Hungary Zrt. (korábbi nevén Orangeways Zrt.) által üzemeltetett autóbuszt, amely menetrend szerint Szekszárdra indult volna. A rendőrök azért vonták be a jármű forgalmi engedélyét, mert az első tengelyen lévő egyik gumiabroncs külső élén a futófelület bordamélysége nem érte el az egy millimétert, és láthatóak voltak a drótszálak. A hatóság a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indított szabálysértési eljárást.

A Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként Tamási térségében helyközi közlekedést bonyolító Tribune Ventures szóvivője az eset kapcsán azt közölte az MTI-vel, hogy a volántársaság és a Tribune teljes körű belső vizsgálatot rendelt el, mert a kitiltott jármű mindössze ötezer kilométert futott a rajta lévő gumikkal, ami felveti a sofőr felelősségét.

Dávid György elmondta: a járművön január 6-án cserélték a gumiabroncsot, az azóta megtett ötezer kilométer után képtelenség, hogy egy gumiról a futófelület teljesen lekopjon. „Mindannyiunknak az az érdeke, hogy felelősségre vonják azt, aki a gumiabroncsokat eltulajdonította” – tette hozzá.

A szakszervezeti vezető megjegyezte: nem ez volt az első eset, hogy műszaki okból a rendőrség a Tribune Ventures Hungary Zrt. által üzemeltetett autóbuszt kivont a forgalomból, 2011. decemberben Tamásiban szintén a gumik nem megfelelő állapota miatt vonták be egy autóbusz forgalmi engedélyét.

Forrás: MTI  (btf \ gte)
.

(Ezt a cikket 199 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?