Csaknem negyven határsértőt fogtak el Csongrád megye déli részén

Péntek délelőttől szombat reggelig harminckilenc határsértőt fogtak el Csongrád megye déli részén a rendőrök – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Tuczakov Szilvána elmondta: pénteken a röszkei határátkelőhelyen két belépésre jelentkező kamionban röntgenberendezés segítségével fedeztek föl két-két, a raktérben megbúvó pakisztáni, illetve afgán állampolgárt. Utóbbiak egyike már nem először próbálkozott illegális határátlépéssel, így vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával büntetőeljárás indult.

Éjfél előtt Röszke külterületén, a Tisza-töltésnél egy tizenegy tagú afgán csoportra figyeltek fel, két órával később pedig a falu belterületén a stabil hőkamera segítségével találtak egy szerbiai férfit, aki ugyancsak illegálisan tartózkodott az országban. Alig telt el tíz perc, amikor Újszegednél, a Tisza-töltésnél újabb tíz határsértőre bukkantak a járőrök. A nyolc török és két koszovói állampolgárságú férfi egyike beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll, így vele szemben büntetőeljárás indult.

Hajnali három órakor újabb nagyobb létszámú, tizenegy tagú csoporttal találkoztak a rendőrök Mórahalom külterületén, az 55-ös út mentén. Reggel pedig a kisváros belterületén, a buszállomásnál igazoltattak a járőrök két férfit, akikről kiderült, hogy koszovói állampolgárok, és illegálisan lépték át az országhatárt – közölte a szóvivő.

Forrás: MTI  (bkzg \ ppd)
.

(Ezt a cikket 176 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?