Egyszerűbb és gyorsabb számlázás a Waberer’s-nél a NetLock megoldásával

  • 2011 októbere óta már a Waberer’s Csoport is a NetLock elektronikus számlázási rendszerének segítségével hitelesíti elektronikus számláit.
  • Hat hónap alatt megközelítőleg 9000 elektronikus számlát állított ki a vállalat, és az e-számlák részaránya havonta átlagosan 1 százalékkal növekszik.
  • A NetLock gondoskodik valamennyi elektronikus számla minősített archiválásáról, melyeket a Waberer’s Csoport tagjai, illetve a partnereik is bármikor elérnek online.

A NetLock Kft., az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások vezető fejlesztője, szolgáltatója és integrátora biztosítja a Waberer’s Csoport számára az elektronikus számlák, valamint a papíralapú számlák másodpéldányainak hiteles elektronikus megőrzését és archiválását. Az Európai Unió egyik legnagyobb közúti fuvarozó és Magyarország vezető logisztikai vállalata a többi között azért választotta a NetLock megoldását, mert az az elektronikus számlák mellett más elektronikus dokumentumok hitelesítését is lehetővé teszi. Az adatközpontba telepített CryptoServer ugyanis központi hitelesítő modulként funkcionál.

Fotó: Waberer's

Grubert László, a Waberer’s International Zrt. informatikai igazgatója elmondta, hogy a cégcsoport tavaly október óta megközelítőleg 9000 elektronikus számlát állított ki. Csak a Waberer’s International Zrt. havonta 1-2 százalékkal növeli a kibocsátott elektronikus számlák arányát, és emellett a cégcsoport újabb és újabb szervezeteit kapcsoljuk be az e-számla kibocsátók közé. Ezzel arra ösztönözzük partnereinket, hogy belátható időn belül ők is térjenek át az elektronikus számlák kibocsátására és befogadására. Mivel a számlák archiválásáról a NetLock gondoskodik, a Waberer’s partnereinek ezt már nem kell elvégezniük. Rámutatott: „Az első tapasztalatok szerint az új rendszer egyszerűsíti és felgyorsítja a számlázás folyamatát. Csökkenteni tudtuk a nyomtatási, a postázási és a papírköltségeket, valamint javult vevőink pénzügyi teljesítése is.”

Idén január óta az elektronikus számlák mellett a hagyományos számlák másodbizonylatainak hiteles megőrzésére is a NetLock megoldását használja a Waberer’s Csoport. A számlázó rendszerben összeállított számlázási adatokat a hitelesítő modul jogszabályban meghatározott hitelesítéssel – minősített időbélyeggel és fokozott biztonságú elektronikus aláírással – látja el. A rendszer az adatok hitelesítése után generálja a számlát, amelynek csak az első példányát kell kinyomtatni, másodpéldánya elektronikusan megőrizhető, amivel nyomtatási, irattárolási és papírköltséget takarít meg a vállalat, egyszerűsíti és gyorsítja a számlák visszakeresését. A Waberer’s tervezi, hogy a NetLock CryptoServer kínálta lehetőségeket kihasználva hamarosan minden beérkező papíralapú dokumentumot hiteles elektronikus formában archiváljon az archiválási rendeletnek megfelelően.

„A Waberer’s adatközpontjába telepített, saját fejlesztésű CryptoServer termékünk minden nemzetközi szabványnak megfelel, és a legmagasabb szintű biztonsági normák szerint működik. Egyik legfontosabb előnye, hogy meghatározott ellenőrzések és folyamatvezérlési utasítások alapján képes eseti és tömeges elektronikus aláírási és időbélyeg-kezelési feladatok ellátására. A rendszert úgy terveztük, hogy az e-számlák befogadását is megkönnyítse, ezért a Waberer’s csoporttól a partnerekhez beérkező elektronikus számlák minősített archiválását is mi biztosítjuk” – mutatta be röviden a rendszert Espán Zsolt, a NetLock senior projektvezetője.
.

A NetLock Kft.-ről

A NetLock az elektronikusan hitelesített üzleti megoldások vezető fejlesztője, szolgáltatója és integrátora Magyarországon. Minősített hitelesítés-, időbélyegzés- és archiválás-szolgáltató, PKI tanácsadó és PKI rendszerintegrátor vállalatként az elektronikus üzleti megoldások technológiai és jogi szakértője, szállítója.

A NetLock az első, a közigazgatásban is elfogadott hitelesítés-szolgáltató Magyarországon. Olyan innovatív megoldásokat kínál hazai és nemzetközi partnerei részére, mint például az elektronikus számlázás, az eArchiválás, az elektronikus másodbizonylat megőrzés, vagy az üzleti kommunikáció titkosítása SSL tanúsítványokkal. Miközben lehetővé teszi, hogy ügyfelei e-tudatossá, és ez által versenyképesebbé váljanak, maga is tudatosan keresi az elektronikus üzleti folyamatok minél szélesebb körű felhasználási lehetőségeit, így folyamatosan csökkenti környezeti terhelését. A NetLock világszerte mint megbízható legfelső szintű hitelesítés-szolgáltató szerepel a jelentősebb operációs rendszerekben – Windows (XP, Vista, Windows 7), Mac OS X, iOS (iPhone, iPad), Android OS –, a legfontosabb böngészőkben  – Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, Safari – és levelező alkalmazásokban – MS Outlook, MS Outlook Express, Mozilla Thunderbird, Mac OS Mail.
.

A Waberer’s Csoportról

A Waberer’s Csoport az Európai Unió hatodik legnagyobb nemzetközi közúti fuvarozó vállalata, amely a Waberer’s International Zrt., valamint Közép-Európa és Magyarország egyik legnagyobb logisztikai társasága, a BILK Zrt, illetve Wáberer György logisztikai tevékenységhez kapcsolódó egyéb vállalkozásainak gyűjtőneve. A Waberer’s Optimum Solution a cégcsoport egyedi logisztikai eljárásrendszere, amely ügyfelei számára a logisztika tárgykörébe tartozó szolgáltatások egyszerű, költséghatékony és biztonságos megoldását kínálja.
.

(Ezt a cikket 629 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?