MSZP: a kormánynak a befektetői bizalom visszaszerzéséért kellene dolgoznia

Az MSZP szerint a kormánynak azért kellene dolgoznia, hogy visszaszerezze a befektetők bizalmát, ahelyett, hogy minősíti, kategorizálja őket.

Hegedűsné Romhányi Sarolta alkatrészek összeszerelését készíti elő a Knorr Bremse Fékrendszer Kft. üzemében Kecskeméten. A német Knorr-Bremse vállalatcsoporthoz tartozó Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. több mint 5 milliárd forintos beruházással egy korszerű, modulárisan kialakított gyártóépületet és fejlesztőlabort épít zöldmezős beruházásként, 22 ezer négyzetméter alapterületen. A projekt az EU támogatásával az új Széchenyi Terv keretében valósul meg. Az új gyár 110 új munkahelyet teremt. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes ezt azzal kapcsolatban mondta az MTI-nek, hogy Orbán Viktor kedden Kecskeméten, a Knorr-Bremse haszongépjármű-üzletágának beruházását bejelentő rendezvényen úgy fogalmazott: a német ipar Magyarország szövetségese, mert nem a piacunkat akarja megszerezni, hanem szüksége van a munkánkra. „Mi magyarok gyarmatosítóknak tekintettük azokat, akiknek csak a piacunk kellett és mindig szövetségesnek tekintettük azokat, akiknek szükségük volt a munkánkra is” – hangsúlyozta a kormányfő.

Az MSZP-s politikus ezzel kapcsolatban kifejtette: a „defenzív gazdaságpolitika”, amely a hazai közvéleménynek azt üzeni, hogy a kormány megvédi az országot a „gyarmatosítóktól”, nem vezet eredményre. A kabinet hibát követ el, amikor kategorizálja a befektetőket, különbséget tesz jó és rossz tőkések között, és „közellenségként” kezeli a bankokat, mivel a gazdaság élénkítéséhez beruházásokra és pénzre van szükség – tette hozzá.

Józsa István elmondta: a kormánynak vissza kell szereznie a befektetők bizalmát, ehhez pedig támaszkodhatna az MSZP hétpontos gazdaságélénkítő javaslatára, amely adó- és jogszabályváltozásokat kezdeményez ennek érdekében.

Forrás: MTI  (bbd \ bhi)
.

(Ezt a cikket 312 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?