Ínyenc körúton a Magnummal Münchentől Párizsig

A szintén huszadik születésnapját ünneplő német Transport újság szeretett volna csatlakozni a Renault Magnuméhoz. Útnak indult hát az újságtól egy csapat, hogy a legendás jármű fedélzetén utazva bevásároljon a francia helyi specialitásokból.

A Renault Magnum egész évben a huszadik születésnapját ünnepelte Franciaország-szerte, sőt Európában is. Huszadik születésnapjához érkezett a német Transport újság is, és azt ötlötte ki, hogy a Renault Trucks-szal közösen ünnepli meg az eseményt. Az újság munkatársaiból álló csapat piaci beszerző körútra indult Észak-Franciaországba egy 480 lóerős DXi 13 Euro V EEV motoros Magnummal. A beszerzett finomságokat és helyi specialitásokat a 2012-es fenntartható szállítás európai díjának átadásán szeretnék feltálalni. A díjátadáson, amelyet most először szervez meg a müncheni székhelyű, német Huss-Verlag kiadó, a Renault Trucks Solutions Optifuel csomagját díjazták, hangsúlyozva az üzemanyag-megtakarítási lehetőséget, melyet ez a megoldásegyüttes lehetővé tesz. Több partner is csatlakozott a programhoz: a HS-Schoch a teherutó külső dekorációját készítette, a Schmitz Cargobull a hűtőfelépítményes félpótkocsit biztosította, míg a HT Hauser Trucks a különleges születésnapi Magnumról gondoskodott.

A Németországból induló Magnum első állomása a normandiai Dieppe kikötőben volt, a la Manche csatorna partján. A helyi halpiac vezetője frissen fogott tengeri gyümölcseivel ajándékozta meg őket. Ezután a fény városa, Párizs felé vették az irányt. A feldekorált Magnum nem maradt észrevétlen a párizsi közlekedés forgatagában! A sofőr óvatos és finom vezetési stílusának köszönhetően azonban sikerült elvegyülni a forgalomban, és az autó a Montmartre lábánál állt meg, a Genin csokoládéüzlet előtt. A híres csokoládékészítő személyesen hozott egy kis ízelítőt a csapatnak a ház specialitásaiból, melyeket a német honfitársak fogyaszthatnak majd el. A legendás gourmand megálló után az Eiffel-toronynál készült történelmi fotó a Magnumról!

Ezt követően a csapat Reims, a pezsgő fővárosa felé vette útját, hogy felpakoljon jópár üveggel (franciául a másfél-kétliteres boros-, pezsgős stb. üveget magnumnak hívják) a híres nedűből. Aztán, mielőtt Munsterben begyűjtöttek volna néhány gurigát a neves sajtból, Strasburg városát, az Európai Unió intézményének fellegvárát ejtették útba.

Négy nap múlva, miután telepakolták a kamiont a francia ínyencségekkel, a Magnum utasai élményekkel telve és kifinomult ízlelőbimbókkal indultak vissza Münchenbe.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 202 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?